Am inchiriat pe termen de un an un loc de parcare de la Administratia patrimoniului local, in apropierea blocului in care locuiesc. Este achitat integral pe toata perioada. Dar nu pot intra in folosinta parcelei respective pentru ca este o masina parcata. Am notificat proprietarul (deocamdata necunoscut) de doua ori prin biletele aplicate pe parbriz ca detin un contract de inchiriere si ca-l rog sa-si mute masina.
Care sunt modalitatile legale prin care imi pot proteja locul de parcare (si de alte persoane care pot parca abuziv), mai ales daca parasesc locatia dimineata si trebuie sa parchez seara?
In ce fel ma pot sustine autoritatile locale, avand in vedere ca in contract este specificat ca una dintre obligatiile locatorului este sa "asigure folosinta terenului inchiriat pe tot timpul derularii contractului, garantandu-l pe locatar...contra tulburarii folosintei bunului."?
Va adresati administratiei cu o notificare in care cereti sa vi se predea spatiul de parcare.
Mentionati numarul masinii, tot.
Masina e parasita sau nu pleaca de acolo?
Pentru sectorul 3:
**Aduceti la cunostinta Politiei Comunitare sector 3 aspectele semnalate pe aceasta cale. Datele de contact ale Politiei Comunitare sector 3: str. Lucretiu Patrascanu 3- 5, dispecerat 9543 sau 341.70.15 sau 3.40.07.51.
*atasez*
ANEXA NR.1
Hotărârea nr 119 din 24.11.2006
CONSILIUL LOCAL SECTOR 3 BUCUREªTI
Art.7. Ocuparea abuzivă sau blocarea accesului în parcări de către un deţinător al unui vehicul fără autorizaţie de parcare, atrage ridicarea, transportul şi depozitarea vehiculului. Această măsură se ia de către Poliţia Comunitară Sector 3, din oficiu sau la sesizarea telefonică sau în scris a Dispeceratului Primăriei Sector 3 de către titularul autorizaţiei de parcare.
Art.8. Dispeceratul Primăriei Sector 3 este obligat să anunţe dispeceratul Poliţiei Comunitare, precum şi dispeceratul operatorului autorizat în vederea transmiterii sesizărilor adresate de către titularii autorizaţiilor de parcare pentru eliberarea locurilor de parcare ocupate abuziv.
Art.9. Operaţiunea privind constatarea ocupării abuzive a locului de parcare de către un vehicul, altul decât cel pentru care s-a eliberat autorizaţia de parcare se efectuează de agenţi comunitari din cadrul Poliţiei Comunitare Sector 3 asistaţi de către angajaţii operatorului autorizat.
Art.10. Operaţiunile de ridicare, transport, depozitare şi eliberare a vehiculelor se execută numai de către operatorul autorizat care a obţinut atribuirea contractului de achiziţie publică. Aceste operaţiuni se pot realiza numai în prezenţa agentului comunitar în baza Notei de constatare întocmită de către acesta
Art.12. Programul de desfăşurare a activităţilor de ridicare, transport si depozitare a vehiculelor si remorcilor se desfăşoară zilnic în intervalul orar 08ºº-20ºº. La solicitarea Primăriei Sector 3, programul se poate prelungi .
Programul de desfăşurare a activităţii de eliberare a autovehiculelor si remorcilor ridicate se desfăşoară zilnic în intervalul orar 08ºº-22ºº.
Capitolul VI. Tarife
6.1. Tarifele pentru activităţile de ridicare, transport şi depozitare reprezintă unul dintre criteriile de selecţie a ofertanţilor în cadrul licitaţiei.
6.2. Valorile maxime impuse sunt următoarele:
a) Tariful de ridicare pentru vehicul/ remorcă = 200 RON
Tariful de transport pentru vehicul/ remorcă = 200 RON
c) Tariful de depozitare pentru vehicul/24 h = 300 RON
d) Tariful de depozitare pentru remorcă/24 h = 400 RON
6.3 Tariful de depozitare se calculează pe intervale de 24 de ore, începând cu momentul depozitării, nefracţionat.