avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 863 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Foaie de parcurs
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Foaie de parcurs

Buna ziua,

Imi puteti spune daca este obligatorie intocmirea foilor de parcurs? Daca da, care este baza legala.

Am o societate de prestari servicii, iar reprezentantul comercial(ctr. de munca) care este si administrator si asociat unic(prin statut) spune ca nu are timp de intocmit foi de parcurs.

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters123067 , utilizator 13:18, 23 Octombrie 2010
Conform art. 27, alin. 2 din H.G. nr. 1391 din 4 octombrie 2006 pentru aprobarea Regulamentului de aplicare a Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice: Persoanele juridice deţinătoare de vehicule au, au printre altele şi următoarele obligaţii:

a) să verifice starea tehnică a vehiculelor, să facă menţiuni despre aceasta în foaia de parcurs sau ordinul de serviciu şi să nu permită ieşirea în circulaţie a celor care nu îndeplinesc condiţiile tehnice;

b) să elibereze foaie de parcurs sau ordin de serviciu pentru vehiculele care se deplasează în cursă;
Ultima modificare: Sâmbătă, 23 Octombrie 2010
ContSters145137, utilizator
Multumesc foarte mult pentru raspuns!
Se intocmeste ordin de deplasare pe numele respectiv dar ma intereseaza dpvd contabil si fiscal.

Astept pareri de la cei care s-au confruntat cu o asemenea problema in urma controalelor fiscale, daca se leaga de existenta foilor de parcurs, avand in vedere ca se intocmeste ordin de deplasare si pe fiecare bon de combustibil se scrie nr. masinii si al firmei.
Cristina Vasile a scris:

Multumesc foarte mult pentru raspuns!
Se intocmeste ordin de deplasare pe numele respectiv dar ma intereseaza dpvd contabil si fiscal.

Astept pareri de la cei care s-au confruntat cu o asemenea problema in urma controalelor fiscale, daca se leaga de existenta foilor de parcurs, avand in vedere ca se intocmeste ordin de deplasare si pe fiecare bon de combustibil se scrie nr. masinii si al firmei.

nu exista in legislatia contabila si fiscala obligatia intocmirii foilor de parcurs.
controlul fiscal, daca solicita asa ceva, nu se bazeaza pe nimic.
ajunge ordin deplasare plus bon fiscal la autoturisme.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Foi de parcurs comancorinaadelina comancorinaadelina Buna ziua, Suntem o firma de comert si facem transport marfa (anvelope) catre alte magazine ale noastre sau la client (firme) As vrea si eu legislatia despre ... (vezi toată discuția)
Obligativitate foi parcurs lidiao lidiao Imi puteti da cu exactitate unde este specificat in cod fiscal obligativitatea intocmirii foilor de parcurs pentru masini de tonaj (vezi toată discuția)
Foaie de parcurs Dragomir Magda Dragomir Magda Sunt PFA ca consultant in domeniul managementului si imi desfasor activitatea la sediul clientilor aflate in diferite localitati din tara. Intrebarile mele ... (vezi toată discuția)