avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1000 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

somaj

somajul se calculeaza si in functie de salarul avut sau doar in functie de anii lucrati?

cate cursuri de recalificare pot face prin ajofm in perioada somajului?

la calculul perioadei in care ai dreptul la somaj(6,9 luni)nu se pun concediile de orice fel ar fi ele?pt ca eu am carte de munca din 97 si conform celor spuse de un moderator am dreptul la 1 an somaj si eu am primit doar9 luni
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 10:51, 24 Octombrie 2010
Indemnizatia de somaj reprezinta 75% din salariul de baza minim brut pe tara in vigoare la data stabilirii acesteia, la care se adauga, pentru persoanele cu un stagiu de cotizare mai mare de 3 ani, o suma calculata prin aplicarea asupra mediei salariului brut de baza lunar pe ultimele 12 luni a unei cote procentuale diferentiate, astfel:

3% pentru persoanele cu un stagiu de cotizare de cel putin 3 ani;

5% pentru persoanele cu un stagiu de cotizare de cel putin 5 ani;

7% pentru persoanele cu un stagiu de cotizare de cel putin 10 ani;

10% pentru persoanele cu un stagiu de cotizare de cel putin 20 de ani.

Indemnizatia de somaj se acorda somerilor pe perioade stabilite diferentiat, in functie de stagiul de cotizare, dupa cum urmeaza:

6 luni, pentru persoanele cu un stagiu de cotizare de cel putin un an;

9 luni, pentru persoanele cu un stagiu de cotizare de cel putin 5 ani;

12 luni, pentru persoanele cu un stagiu de cotizare mai mare de 10 ani
1. In timpul unei perioade de somaj se poate efectua un singur curs de pregatire profesionala.
2. Vechimea in munca nu este intotdeauna egala cu stagiul de cotizare (s-ar putea ca unul din angajatorii dvs. sa nu fi platit contributia la somaj.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vechime in munca pentru somaj armina_radu armina_radu buna ziua, am inteles ca pentru o vechime in munca mai mare de 5 ani se mai acorda un 5% in plus la somaj. Va rog sa imi spuneti cum se procedeaza, cer unde am ... (vezi toată discuția)
Calcul somaj rabina rabina buna seara, tocmai mi-am depus dosarul pentru somaj si inca am dileme raportate la calculul ajutorului de somaj, deoarece am auzit mai multe variante. as ... (vezi toată discuția)
Cat voi lua somaj? alexandryna alexandryna Am un salariu actual pe cartea de munca de 2850 lei si sunt data afara conform art 65 alin 1.Am inteles ca amdreptul la somaj.Stiti cumva cat voi lua ... (vezi toată discuția)