Deci se precizeaza ca forma autentica este obligatorie in cazul aportului in natura. Daca nu sunt in natura ci numerar nu este obligatorie forma autentica.
Aceasta contrazice aliniatul (1)
Ceea ce faci tu mai sus se cheamă "interpretare gramaticală" a normei juridice, metodă neadecvată înţelegerii textului.
Textul trebuie interpretat sistematic, prin coroborare cu alte norme juridice care reglementează transferul de proprietate.
De exemplu, chiar dacă nu era prevăzut expres în OG26/2000, trebuiau aplicate normele codului civil cu privire la donaţie, care prevăd că aceste operaţiuni se încheie prin acte autentice.
Există chiar o ierarhie a normelor juridice.
Nu văd o contradicţie, ci doar norme specifice care trebuie interpretate prin coroborare.
.............................
Metodele interpretarii normelor juridice
Tehnica interpretarii dreptului poarta denumirea de metodologia interpretarii, deoarece procedeele tehnice utilizate au semnificatia unor metode. Au caracter general aplicabil intregului sistem de drept, patru metode tehnice de interpretare:
1. Interpretarea gramaticla, consta in folosirea procedeelor de analiza morfologica si sintactica a textelor normativelor. Intelesul unor termeni si expresii in formularea textului normei de drept poate fi identificat cu cel din limbajul obisnuit sau poate avea un sens specifi juridic.uneori legiuitorul, pentru a asigura intelegerea corecta si uniforma a unor termeni folositi, recurge la explicarea acestor termeni.
2. Interpretarea sistematica, consta in lamurirea unor norme juridice, a textului normativ, prin coroborarea acestei norme sau acestui text cu alte dispozitii normative apartinand aceleias institutii juridice sau ramuri de drept.
3. Interpretarea istorica, consta in stabilirea sensului advarat si deplin al normelor juridice, recurgandu-se la cercetarea conditiilor istorice si social-plitice ce au determinat adoptarea actului normativ
4. Interpretarea logica, constituie procedeul care se bazeaza pe analiza textului actului normativ prin adoptarea legilor logicii formale. Metoda logica poate fi separata de celelante metode sau procedee tehnice, deoarece orice lamurire a sensului normei juridice se sprijina pe utilizarea rationamentelor si judecatilor logice.
.................................
Alberto Kurtyan