avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1149 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... intrebari legate de un singur imobil,ce are vecinii ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

intrebari legate de un singur imobil,ce are vecinii dreapta-stanga chititi pe rautati,-in dreapta constructia este pe hotar,iar in stanga unul dintre pereti este comun cu al vecinului(odata a fost o singura casa)

1.am un teren de 126mp cu o constructie(p+partial beci) ce masora 57% din aceasta suprafata.doresc sa transform podul casei intr-o mansarda,dar se pare ca nu este posibil deoarece constructia depaseste 7 procente fata de jumatate teren....mentionez faptul ca fundatia(130m)este in stare perfecta,dar tavanul este confectionat din trestie(anul 1950)si necesita grabnic reparatii deoarece se infiltreaza apa in permanenta.am solicitat primariei nenumerate cai de rezolvare,dar totul a fost in zadar...cum pot rezolva si daca e nevoie de acordul vecinilor ptr aceasta lucrare?
2.sunt pe hotar cu vecinul (dreapta)si vreau sa imbrac zidul dinspre acesta in polistiren.nu mi se permite acest lucru de catre el.exista rezolvare?
3.am unul dintre peretii casei comun cu vecinul(stanga).cum pot realiza o mansardare chiar daca acesta este impotriva?o solutie ar fi sa construiesc in interior inca un zid sa ma separ de el,dar tot nu e de acord...ce sa fac?
el are si lumina si gazele in curtea mea....
4,odata facuta intabularea,se mai poate modifica daca imparteala terenului nu a fost corect realizata?
Cel mai recent răspuns: simona39 , utilizator 20:39, 24 Octombrie 2010
la toate inrebarile dvs raspunsul este ca aveti nevoie de acordul vecinului si de autorizatie de contructie.
Am aceeasi problema legata de izolarea casei pe exterior, prin proprietatea vecinului. Nici acesta nu-mi da permisiune. Sunt doi frati: cel care locuieste aici si altul care nu locuieste aici. Sunt coproprietari (desi nu le este inca facuta succesiunea imobilului- nu stiu daca acest lucru are vreo relevanta). Al doilea imi acorda permisiunea. As putea efectua lucrarile la spatele locuintei mele doar cu acordul celui de al doilea?
Sau va fi nevoie sa obtin un ordin judecatoresc pentru servitute temporara de lucru si in ce consta obtinerea acesteia?

Va multumesc.
Ultima modificare: Luni, 25 Octombrie 2010
simona39, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Distanta minima legala intre hotar si peretele casei cristian_64 cristian_64 Vreau sa construiesc o casa si datorita topometriei terenului (un clin intre doua strazi) trebuie sa ma apropii cat de mult pot cu constructia noua de hotarul ... (vezi toată discuția)
Am descoperit un beci al vecinilor sub casa mea! seldom seldom Buna ziua, Am cumparat o casa cu un perete comun, este acelasi perete utilizat de 2 case. Recent am vrut sa sap in camera cu peretele comun si am ... (vezi toată discuția)
Constructie fara respectare proiect , prejudiciu creat de schela si amenintare cu bataia DUMITRU_80 DUMITRU_80 Buna seara. In Septembrie 2019 vecinul mamei mele a solicitat sa ii dea o declaratie notariala pentru a primi autorizatie de demolare casa. Mama a foat de ... (vezi toată discuția)