avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 455 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Eu ce drept am asupra casei si a bunurilor?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Eu ce drept am asupra casei si a bunurilor?

Sunt recasatorita de 7 ani.Din cununiile anterioare eu am o fata si el 2 baieti,baietii lui sunt casatoriti in strainatate si nu ma prea inteleg cu ei iar fiica mea are 17 ani si sta cu noi(eu si sotul)Sotul meu a avut casa in care locuim,pe parcursul acestor ani am facut mai multe schimbari impreuna:mobila,masina,finisaje,zugraveli si toate cele necesare dar toate fiind pe numele lui.Daca sotul meu moare eu ce drept am asupra bunurilor facute impreuna?imi revine ceva?va rog sa-mi raspundeti mai detaliat,Multumesc.O zi buna!
Cel mai recent răspuns: ContSters174267 , utilizator 19:20, 25 Octombrie 2010
Cota dvs. in calitate de sotie supravietuitoare este:
-de 1/4 din casa bun propriu a sotului dvs si
-de 1/2 plus 1/4 din cealalta jumatate a sotului defunct din bunurile comune achizitionate impreuna in timpul casatoriei ( altfel spus 5/8 din masa bunurilor comune).
Nu are relevanta daca bunurile din timpul casatoriei au fost achizitionate pe numele lui, deoarece orice bun achizitionat in timpul casatoriei are calitatea de bun comun.
Dvs. va revine 1/4 din bunurile sotului , in concurs cu fiii acestuia , asta nepunand la socoteala bunurile care reprezinta partea dvs. din bunurile comune (aflate in prezent in coproprietate in devalmasie )
in cazul decesului sotului aveti dreptul la 1/4 din bunurile sotului.
o solutie:"> ar fi sa discutati cu sotul si sa faca un testament pentru dvs pentru apartament, insa nu uitati sa lasati ceva si fiilor....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act proprietate Alina07 Alina07 Buna ziua, Sunt casatorita si anul acesta am achizitionat un teren. Suntem trecuti pe ctr.v-c. sotul in calitate de cumparator si sotia ca fiind casatorita ... (vezi toată discuția)
Drepturi dobandite in urma concubinajului alina.livia alina.livia Are vreun drept, fostul concubin, avand in vedre ca am locuit impreuna din anul 2006 in apartamentul achizitionat de mine in anul 2002?. El spune ... (vezi toată discuția)
Drepturi concubinaj Liulica Gina Liulica Gina Dupa un concubinaj de 20 ani (numai cununie religioasa) ce drepturi are sotul supravetuitor? (vezi toată discuția)