avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 643 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... divort dupa 15 ani fara copii.
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

divort dupa 15 ani fara copii.

buna ziua.va rog sa ma ajutati si pe mine cu cateva raspunsuri si sfaturi.sunt casatorita de 15 ani fara copii si locuim in casa parintilor mei.as dori sa divortez.dar, daca el nu este de acord ce se va intampla?voi putea divorta vre-odata?avem ceva bunuri dobandite(electrocasnice doar) in timpul casatoriei,dar sunt dispusa sa renunt la ele.multumesc
Cel mai recent răspuns: gabriela paius , utilizator 17:19, 25 Octombrie 2010
divortul se va pronunta chiar daca sotul nu va fi de acord cu desfacerea casatoriei. sa aveti doi martori cu care sa probati in fata instantei ca nu mai e posibila convietuirea cu sotul dvs.
buna ziua.
binenteles ca puteti solicita desfacerea casatoriei chiar daca celalt sot nu este de acord .
invocati culpa acestuia ca motiv de divort.
avand in vedere ca in speta este vb. doar de bunuri mobile, va recomand sa nu mai faceti partaj , este pierdere de timp.
Sigur ca veti putea divorta, cu conditia sa va puteti sustine motivele de divort pe care le veti invoca in cererea de divort.Puteti aduce martori, care pot fi si rude ale dvs.
multumesc frumos tuturor pentru raspuns.o alta intrebare legat de martori.pot fi chiar si parintii mei,cu care locuim?
pot avea calitatea de martori si parintii dvs.

Alte discuții în legătură

Divort la mai putin de un an anca.ungureanu anca.ungureanu buna ziua. problema mea e una simpla... m-am casatorit in februarie a.c. , nu avem bunuri comune (exceptie un pc cumparat de mama mea in rate , rata e pe ... (vezi toată discuția)
Doresc sa divortez si sotul nu este de acord- cum procedez? adriana1212 adriana1212 vreau sa dau divort dar sotul a zis ca nu va semna pt despartire. cum pot sa termin mai repede si cu costuri mai mici. nu avem copii dar inca stam impreuna in ... (vezi toată discuția)
Divort din culpa comuna cris_deo cris_deo buna seara. va rog sa-mi spuneti daca se poate divorta din culpa comuna chiar daca numai unul dintre soti a facut cerere? Pot sa introduc in actiune textul: \" ... (vezi toată discuția)