Lucrez de 28 de ani in campul muncii, am terminat liceul, in prezent lucrez la o firma franceza din Brasov pe post de magazioner.In aceasta calitate pe langa faptul ca tin evidenta magaziei( intrari- iesiri) fac si contabilitatea magaziei. As dori sa stiu drepturile salariale, mentionez ca in firma sunt singura persoana pe post de magazioner. Care este salariul minim pe care firma este obligata sa mi-l plateasca tinand cont de faptul ca am liceul terminat si 28 de ani vechime in campul muncii????
eram si eu interesata de un astfel de raspuns, insa nu sunt in clar cu sportul de vechime. In cazul meu sportul de vechime trebuie sa fie de 25% pentru ca am vechime de peste 20 de ani, insa acest lucru nu se intampla.
prin CCM sportul de vechime este introdus in salar si facand unsimplu calcul, primesc salar putin peste 600 lei, deci nici pe departe sporul de vechime de 25% ci mai putin de 10%.
ce pot sa fac? societatea angajatoare este SC cu peste 20 de angajati, si majoritatea se gasesc in aceiasi sitautie
In CCMN pe anii 2007-2010 este stipulat faptul ca unele sporuri sunt incluse in salariul de baza, dar care sa reprezinte retributia pentru munca prestata si conditiile de la locul de munca, astfel incat salariul de baza sa aiba pondere majoritara in salariu.
Puteti depune o sesizare al Inspectoratul Teritorial de Munca de care apartine societatea la care lucrati. Acestia vor verifica modul de aplicare a legislatiei muncii in ceea ce priveste salarizarea angajatilor unei societati.
Spor vechime
MihaelaStancu
trebuie sau nu inscris in contractul individual de munca si daca nu cum se evidentiaza acesta. care este sporul de vechime la o vechime de 29 ani si 7 luni. (vezi toată discuția)
Sporul de vechime
scorpixel
In cazul in care eu sunt angajat pe post cu studii superioare, acum cu marirea salariului minim mi-a facut salariul de 1200 conform ccmn.
In cazul asta eu ... (vezi toată discuția)