avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 885 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Trecerea pe functie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Trecerea pe functie

Buna ziua! Am o problema legata de trecerea pe functie.Lucrez la o biblioteca universitara, referent s, cu o vechime de 3 ani la biblioteca iar in institutia respectiva o vechime de 15 ani. La angajarea in biblioteca am samnat un contract prin care ma obligam ca in termen da 2 ani sa fac specializare. Am facut-o acum un an si ceva si nu vor sa ma treaca pe functia de bibliotecar, motivand ca nu se fac nici un fel de angajari in anul 2010.Ce pot face? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: bugetar , utilizator 08:22, 27 Octombrie 2010
Ce fel de specializare ati facut? Din cate stiu eu, postul de bibliotecar cu studii superioare este accesibil doar absolventilor facultatii de biblioteconomie...:( Iar la absolvirea unei forme de invatamant superior, in specialitatea activitatii, se face doar examenul de promovare, care nu are nici o legatura cu blocarea angajarilor.
Am facut cursuri postuniversitare de biblioteconomie la Univ din Bucuresti. Am platit cursurile din banii mei, desi in alti ani colegilor li s-au platit de catre Universitate. Si scuze nu era vorba despre angajare, caci sunt angajata, ci despre avansare. Trecerea de la referent la bibliotecar.
Ultima modificare: Marți, 26 Octombrie 2010
analely, utilizator
In mod normal, tinand cont de prevederile art 8 lit. a din legea 128/1997, ar trebui sa vi se faca avansarea. Legea 330/2009 nu blocheaza avansarile conform studiilor absolvite, care, in urma promovarii examenului, se fac prin transformarea postului ocupat in acest moment (nici macar nu este nevoie de existenta unui post vacant).
Multumesc pentru raspunsuri! Mi s-a spus ca OUG 1/2010 interzice orice avansare.
Nu este adevarat. De altfel, cititi si dvs. acest OUG 1/2010 si veti vedea ca nu exista vreun articol care sa interzica promovarea in anul 2010.

Alte discuții în legătură

Reincadrare studii superioare octaviac octaviac Buna ziua. Lucrez la Biblioteca Judeteana Bistrita Nasaud de 12 ani. Sunt incadrata cu studii SSD pe postul de bibliotecar (am absolvit Colegiul Universitar de ... (vezi toată discuția)
Master sau curs de perfectionare? Venetia Venetia Sunt foarte derutata deoarece in vara dau licenta la facultatea de drept. Lucrez ca bibliotecar de 5 ani la o biblioteca comunala si am aflat ca daca nu am o ... (vezi toată discuția)
Transformarea postului pentru personal contractual nicolina01 nicolina01 buna ziua, am o intrebare - lucrez in cadrul administratiei locale si m-am lovit de o situatie:o persoana incadrata pe un post cu studii medii a absolvit ... (vezi toată discuția)