Buna ziua! Am o problema legata de trecerea pe functie.Lucrez la o biblioteca universitara, referent s, cu o vechime de 3 ani la biblioteca iar in institutia respectiva o vechime de 15 ani. La angajarea in biblioteca am samnat un contract prin care ma obligam ca in termen da 2 ani sa fac specializare. Am facut-o acum un an si ceva si nu vor sa ma treaca pe functia de bibliotecar, motivand ca nu se fac nici un fel de angajari in anul 2010.Ce pot face? Multumesc!
Ce fel de specializare ati facut? Din cate stiu eu, postul de bibliotecar cu studii superioare este accesibil doar absolventilor facultatii de biblioteconomie...:( Iar la absolvirea unei forme de invatamant superior, in specialitatea activitatii, se face doar examenul de promovare, care nu are nici o legatura cu blocarea angajarilor.
Am facut cursuri postuniversitare de biblioteconomie la Univ din Bucuresti. Am platit cursurile din banii mei, desi in alti ani colegilor li s-au platit de catre Universitate. Si scuze nu era vorba despre angajare, caci sunt angajata, ci despre avansare. Trecerea de la referent la bibliotecar.
In mod normal, tinand cont de prevederile art 8 lit. a din legea 128/1997, ar trebui sa vi se faca avansarea. Legea 330/2009 nu blocheaza avansarile conform studiilor absolvite, care, in urma promovarii examenului, se fac prin transformarea postului ocupat in acest moment (nici macar nu este nevoie de existenta unui post vacant).