avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 922 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... master sau curs de perfectionare?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

master sau curs de perfectionare?

Sunt foarte derutata deoarece in vara dau licenta la facultatea de drept. Lucrez ca bibliotecar de 5 ani la o biblioteca comunala si am aflat ca daca nu am o facultate de profil (biblioteconomie) nu pot cere transformarea postului pentru studii superioare. Facultatea de drept este de 4 ani si un master in biblioteconomie este de 2 ani.
Nu am gasit nicaieri un master macar 1,5 ani in biblioteconomie dar Ministerul Culturii si Cultelor prin cenrtul de pregatire profesionala organizeaza cursuri de biblioteconomie studii superioare( indiferent de facultatea terminata) pentru programul de perfecţionare. Cursul este autorizat CNFPA,
Intrebarea mea este daca fac acest curs (pe banii mei) pot cere in baza diplomei de licenta si certificatului de perfectionare transformarea postului pentru sudii superioare.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:03, 20 Mai 2011
Dupa cum precizati, transformarea postului actulal intr-unul pentru studii superioare, este minim conditionata de absolvirea studiilor de catre titularul acestuia. Dupa obtinerea adeverintei de promovare a examenului de licenta veti putea face demersurile corespunzatoare. Cursurile de perfectionare va vor avantaja , prin mentionarea lor in curriculum vitae.
Venetia a scris:

Sunt foarte derutata deoarece in vara dau licenta la facultatea de drept. Lucrez ca bibliotecar de 5 ani la o biblioteca comunala si am aflat ca daca nu am o facultate de profil (biblioteconomie) nu pot cere transformarea postului pentru studii superioare. Facultatea de drept este de 4 ani si un master in biblioteconomie este de 2 ani.
Nu am gasit nicaieri un master macar 1,5 ani in biblioteconomie dar Ministerul Culturii si Cultelor prin cenrtul de pregatire profesionala organizeaza cursuri de biblioteconomie studii superioare( indiferent de facultatea terminata) pentru programul de perfecţionare. Cursul este autorizat CNFPA,
Intrebarea mea este daca fac acest curs (pe banii mei) pot cere in baza diplomei de licenta si certificatului de perfectionare transformarea postului pentru sudii superioare.

Art. 21 din Regulamentul din 21 iulie 2010 (Regulamentul din 2010)
privind evaluarea performantelor profesionale individuale, promovarea si avansarea personalului contractual din aparatul propriu al Ministerului Culturii si Patrimoniului National, precum si din cadrul unitatilor care functioneaza in subordinea ori in coordonarea acestuia prevede :

(1) Promovarea in functie prin transformarea propriului post se face in cazul absolventilor invatamantului superior de lunga sau scurta durata, daca studiile absolvite sunt corespunzatoare domeniului in care isi desfasoara activitatea; incadrarea se face in conditiile legii.
(2) In mod exceptional, in situatia in care nu exista post vacant corespunzator, promovarea in grade sau trepte profesionale se poate face si prin transformarea propriului post.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Transformare post elisabeta5 elisabeta5 Exista temei legal pentru transformarea unui post de muncitor in post de bibliotecar intr-o biblioteca publica, in urma absolvirii unei facultati (nu de ... (vezi toată discuția)
Transformare post bibliotecar studii medii in studii superioare bibliotecar sanda1956 sanda1956 Poate fi transformat postul de bibliotecar studii medii in bibliotecar studii superioare (conf. Ord. 10/2008), daca studiile absolvite sunt de alta ... (vezi toată discuția)
Promovare bibliotecar scolar - urgent va rog! mihagh mihagh Sunt bibliotecar scolar cu studii medii. am absolvit administratie publica si programul de specializare pt profesia de bibliotecar cu studii superioare cod COR ... (vezi toată discuția)