avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 925 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... transformare post
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

transformare post

Exista temei legal pentru transformarea unui post de muncitor in post de bibliotecar intr-o biblioteca publica, in urma absolvirii unei facultati (nu de biblioteconomie)?
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 22:14, 29 Septembrie 2009
Nu vad de ce nu ar fi legal sa il promoveze.
Persoana care ocupa pozitia de muncitor va ocupa pozitia de bibliotecar.
Nu transforma postul, ci muta o persoana de pe un post pe altul.
Daca nu aveti diploma de biblioteconomie nu puteti sa fiti bibliotecar. Ce profil are facultatea absolvita?
In general, pentru anumite profesii este necesara o diploma in specialitatea respectiva. Pe principiul ca nu pot fi inginer si sa profesezi ca stomatolog (este putin fortata comparatia dar ati inteles sensul ei).

Dar poate ca facultatea absolvita va ajuta sa ocupati un alt fel de post, mai in concordanta cu specificul.
poate ocupa postul fara concurs, doar prezentand diploma de absolvire a facultatii?
Legea bibliotecilor

LEGE Nr. 334 din 31 mai 2002 *** Republicată
Text în vigoare începând cu data de 2 februarie 2006
Art.44.
Pot fi angajate în bibliotecile de drept public şi persoane cu studii medii sau superioare de alt profil, cu obligaţia de a urma, într-o perioadă de până la maximum 2 ani, una dintre formele de pregătire profesională prevăzute de lege.
OK. Am inteles.

Atunci inseamna ca dvs cunosteati acest aspect. Deci, stiati ca trebuie sa "absolviti una din formele de pregatire profesionala prevazute de lege".

Avand in vedere ca este vorba de o slujba "la stat", presupun ca va trebui sa va supuneti criteriilor de promovare care opereaza in sistemul bugetar.
Adica, va trebui sa dati un examen iar postul pe care il ocupati va fi transformat in unul cu studii superioare sau veti fi trecuta pe un post de studii superioare (in masura existentei unuia) iar postul dvs va ramane liber. Dar cum restructurarile personalului bugetar sunt fluturate zilnic la posturile de mass-media va trebui sa asteptati un picutz
Faceti cererea de trecere pe post corespunzator noii pregatiri profesionale, atasati copie a adeverintei care atesta terminarea studiilor cu licenta.
Nu uitati ca daca nu aveti master absolvit studiile dvs se considera a fi de scurta durata. Dupa absolvire master (care poate fi in domeniul biblioteconomiei) sunteti considerata cu studii superioare de lunga durata.

Alte discuții în legătură

Transformarea postului pentru personal contractual nicolina01 nicolina01 buna ziua, am o intrebare - lucrez in cadrul administratiei locale si m-am lovit de o situatie:o persoana incadrata pe un post cu studii medii a absolvit ... (vezi toată discuția)
Incadrare bibliotecar flaner flaner Buna ziua intrebarea mea ar fi daca cineva cu studii superioare in teologie-asistenta sociala este incadrat legal ca bibliotecar cu studii superioare la o ... (vezi toată discuția)
Master sau curs de perfectionare? Venetia Venetia Sunt foarte derutata deoarece in vara dau licenta la facultatea de drept. Lucrez ca bibliotecar de 5 ani la o biblioteca comunala si am aflat ca daca nu am o ... (vezi toată discuția)