avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 873 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie crestere copil pentru tatici
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie crestere copil pentru tatici

Buna ziua ,
Numele meu este Banu Robert , este ptima oara cand folosesc acest forum.
Vreau sa intreb daca stie cineva su siguranta cand poate intra in concediu de crestere copil un TATA , daca se intra dupa nasterea copilului imediat sau dupa cele 42 zile pe care trebuie sa le stea acasa mamica salariata ?
Si inca o intrebare ar fii care este acum procentul care se ia in calcul din media veniturilor si care este ultima luna care se ia in calcul, luna in care s-a nascut copilul , sau luna in care se intra in concediu efectiv ?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 17:18, 26 Octombrie 2010
1. Tatal copilului poate intra in CCC pana la 2 ani incepand cu data nasterii copilului.
2. Indemnizatia de CCC este de 85% din media veniturilor profesionale nete din cele 12 luni anterioare nasterii copilului, indiferent de luna in care se solicita CCC. Rezultatul acesta se diminueaza cu 15%, conform Legii 118/2010.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie pentru ccc valentin19 valentin19 am o intrebare privind indemnizatia pentru cresterea copilului. in curand o sa fiu mamica a doi gemeni si vreau sa stiu daca o sa iau indemnizatia pentru ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia de crestere a copilului luisa26 luisa26 intrebarea mea este daca se calculeaza 85% din salarul fiecarei mamici sau este un sla standard fix 600ron. la salarul meu de 950 ron bani in mana cat ar fi ... (vezi toată discuția)
Cuantum indemnizatie crestere copil tatici Mavrosicu Mavrosicu Buna seara. Sunt o mamica aflata in concediu pentru cresterea copilului pana la implinirea varstei de 2 ani. Deoarece ma aflu la sfarsitul perioadei de ... (vezi toată discuția)