Care ar fi baza legala pentru promovarea din studii medii in studii superioare a personalului contractual dintr-o primarie , prin transormarea postului daca se schimba atributiile din fisa postului cu mai mult de 50%(ex post contractual arhivar cu studii medii aprobat in organigrama transformat in post contractual inspector gr.III -dupa transormare cum ar aparea in organigrama)?
Legea 330/2009, Anexa I art. 8. Problema e ca poti promova conform studiilor absolvite in specialitatea in care iti desfasori activitatea (adica nu ai cum sa avansezi din arhivar referent contabil sau asistent social, de exemplu). Daca persoana respectiva a absolvit facultatea de arhivistica, va fi promovat ca si consilier/expert grad II (nu mai exista grad III la personal contractual studii superioare), si va raspunde tot de arhiva.
Art. 139 – (1) Gradele profesionale se acordă poliţiştilor cu respectarea condiţiilor legale, după cum urmează:
a) cu ocazia zilelor armelor, precum şi a Zilei Naţionale a României – “1 Decembrie”;
b) la absolvirea instituţiilor de învăţământ din structura Ministerului Administraţiei şi Internelor, precum şi a altor instituţii în care au fost pregătiţi pentru nevoile ministerului;
c) la încadrarea din sursă externă;
d) la trecerea agenţilor de poliţie în corpul ofiţerilor de poliţie;
e) la pensionare;
f) post-mortem.
(2) Pentru întregul personal căruia i se aplică prevederile Legii nr. 360/2002 privind Statutul poliţistului, cu modificările şi completările ulterioare, cu excepţia celui din Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră, ziua armei este 25 martie.
(3) Personalului încadrat în poliţie din sursă externă, în funcţii cu specializări prevăzute în fişa postului pentru studiile absolvite şi care a lucrat efectiv înainte de încadrare în asemenea specializări, inclusiv în funcţii didactice, i se acordă grade profesionale în raport de vechimea în specialitate, potrivit Anexei nr. 5.
(4) Agenţilor de poliţie care îndeplinesc condiţiile legale pentru trecerea în corpul ofiţerilor de poliţie li se acordă, indiferent de vechimea în activitate, gradul profesional de subinspector de poliţie.
(5) Pentru merite excepţionale, poliţiştii pot fi avansaţi în gradul profesional următor, înainte de îndeplinirea stagiului minim, în tot cursul anului, dacă îndeplinesc cumulativ următoarele condiţii:
a) au îndeplinit jumătate din stagiul minim al gradului profesional pe care îl deţin;
b) sunt apreciaţi în această perioadă cu calificativul de cel puţin “foarte bun”;
c) funcţiile pe care sunt încadraţi sunt prevăzute cu grade profesionale superioare celui deţinut;
d) au absolvit studiile sau /şi cursurile prevăzute de lege.
Art. 140 – Gradele profesionale se acordă funcţionarilor publici cu respectarea prevederilor legale, în cadrul claselor corespunzătoare nivelului studiilor.
Art. 141 – Promovarea în grade sau trepte a personalului contractual se face cu respectarea prevederilor legale.
- Ordinul MAI nr.300/2004 -
am inteles, dar imi puteti spune si cum? ex: sunt agent si vreau sa devin ofiter! trebuie sa fac o facultate, gen cea de drept sau trebuie sa absolv Aacademia de Politie?