avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 504 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Casatorie cu un cetatean italian in Romania
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Casatorie cu un cetatean italian in Romania

Buna Seara,as dori sa stiu si eu ce acte trebuie pentru un cetatean italian,pentru o casatorie in romania.Va Multumesc
Cel mai recent răspuns: Alvaro Liniers , Avocat 20:05, 26 Octombrie 2010
Cred ca cel mai bine va sfatuiesc cei de la Starea Civila unde trebuie depuse actele.In principiu certificatul de casatorie ,un act de identitate ,sentinta de divort legalizata si tradusa in limba romana in situatia in care viitorul sot a mai fost casatorit ,analize medicale,restul v i-l spun cei de la Primarie.
• Acte din care sa rezulte desfacerea casatoriei anterioare (unde este cazul)
• Aprobarea primarului daca se incheie casatoria in afara sediului primariei;
• Incuviintarea primarului pentru incheierea casatoriei inainte de termenul de 10 zile;
• Aprobarea presedintelui consiliului judetean sau a primarului mun. Bucuresti in cazul unor impedimente la casatorie (conditii de varsta, rudenie fireasca sau adoptie);
• Dovada eliberata sau autentificata de misiunile diplomatice sau oficiile consulare acreditate in Romania, in cazul casatoriilor dintre cetateni romani si straini din care sa rezulte ca se indeplinesc conditiile de fond, cerute de legea nationala;
• Declaratie la notariat pe propria raspundere din care sa rezulte ca cetateanul strain nu este casatorit si indeplineste conditiile de fond pentru legea sa nationala (daca statul respectiv nu are misiune diplomatica in Romania).
• Procesul verbal incheiat impreuna cu un interpret autorizat ce se va incheia la oficierea casatoriei cand cei ce se casatoresc nu cunosc limba romana, sau sunt surdomuti.

Daca acte sunt diplomatice trebuie sa aiba apostila de la Haga si sa fie tradus in limba romana si unei zice ca nu dar tot trebuie sa legalizes pe traducator la notar.
.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casatorie Sabau Margareta Sabau Margareta Ea cetatean roman divortat se poate casatori cu cetatean israelian, necasatorit ,care si-a pierdut cetatenia romana plecind pe vremea comunismului in statul ... (vezi toată discuția)
Casatoria cu cetatean sirian. niki_ niki_ Se poate oficia casatoria cu un cetatean sirian el avand ca act de identitate legitimatia de azilant? (vezi toată discuția)
Casatorie mary1905 mary1905 Buna am o intrbare: sint moldoveanca din R. Moldova si vreau sa ma casatoesc cu cetatean al Rominiei,cine stie ce acte si care e procedura de a depune ... (vezi toată discuția)