buna seara. In mai 2010 am lucrat doua zile la un restaurant,eu fiind in CIC pana in oct.2010, am crezut ca sunt in proba ,dar se pare ca firma mi-a facut un contract de munca. Precizez ca nu am stiut de acest lucru. Am aflat abia azi cand am vrut sa imi fac dosarul pt a intra in somaj.Ma afecteaza in vreun fel acest lucru? De ce nu mi
s-a intrerupt indemnizatia?
Firma v-a intocmit contract de munca fara sa-l semnati? Daca decideti sa ramaneti acolo,trebuie sa incetati suspendarea si activitatea de la firma unde sunteti angajata.
Codul muncii:;;Art. 31. - (1) Pentru verificarea aptitudinilor salariatului, la incheierea contractului individual de munca se poate stabili o perioada de proba de cel mult 30 de zile calendaristice pentru functiile de executie si de cel mult 90 de zile calendaristice pentru functiile de conducere.
(3) In cazul muncitorilor necalificati, perioada de proba are caracter exceptional si nu poate depasi 5 zile lucratoare.
(5) Pe durata perioadei de proba salariatul se bucura de toate drepturile si are toate obligatiile prevazute in legislatia muncii, in contractul colectiv de munca aplicabil, in regulamentul intern, precum si in contractul individual de munca.''
Nu pot sa cred ca sunt angajatori care le inregistreaza contractele de munca angajatilor ''pe ascuns''.