avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 884 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... se poate lucra in timpul concediului ingrijire copil?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

se poate lucra in timpul concediului ingrijire copil?

buna seara. In mai 2010 am lucrat doua zile la un restaurant,eu fiind in CIC pana in oct.2010, am crezut ca sunt in proba ,dar se pare ca firma mi-a facut un contract de munca. Precizez ca nu am stiut de acest lucru. Am aflat abia azi cand am vrut sa imi fac dosarul pt a intra in somaj.Ma afecteaza in vreun fel acest lucru? De ce nu mi
s-a intrerupt indemnizatia?
Cel mai recent răspuns: milixima , utilizator 07:47, 28 Octombrie 2010
Pe perioada CIC obtineti o indemnizatie care reprezinta un venit de inclocuire a salariului, asttfel ca nu puteti obtine si salariu si indemnizatie
Firma v-a intocmit contract de munca fara sa-l semnati? Daca decideti sa ramaneti acolo,trebuie sa incetati suspendarea si activitatea de la firma unde sunteti angajata.
Codul muncii:;;Art. 31. - (1) Pentru verificarea aptitudinilor salariatului, la incheierea contractului individual de munca se poate stabili o perioada de proba de cel mult 30 de zile calendaristice pentru functiile de executie si de cel mult 90 de zile calendaristice pentru functiile de conducere.
(3) In cazul muncitorilor necalificati, perioada de proba are caracter exceptional si nu poate depasi 5 zile lucratoare.
(5) Pe durata perioadei de proba salariatul se bucura de toate drepturile si are toate obligatiile prevazute in legislatia muncii, in contractul colectiv de munca aplicabil, in regulamentul intern, precum si in contractul individual de munca.''
Nu pot sa cred ca sunt angajatori care le inregistreaza contractele de munca angajatilor ''pe ascuns''.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Perioada de proba pt muncitorii necalificati delia25 delia25 Conform noului cod al muncii muncitorii necalificati ce perioada de proba vor avea? Multumesc. (vezi toată discuția)
Perioada de proba enache dorina enache dorina as dori sa stiu cate zile are perioada de proba legal (vezi toată discuția)
Perioada de proba CARLAN NELI CARLAN NELI Am o intrebare. S-a schimbat intre timp numarul de zile la "perioada de proba"din contractul individual de munca. Va multumesc. (vezi toată discuția)