avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 644 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contesare plan topografic pt intabulare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contesare plan topografic pt intabulare

Dragi prieteni:

Am urmatoarea problema: am cistigat in instanta un teren (lg.10/2001); am angajat un ing.topograf pentru intocmirea documentelor necesare intabularii; 2 din planurile intocmite (amplasament si delimitare a corpului de propr.) mentioneaza pe terenul meu o “parcare” si un “drum” care exista! Aceasta smecherie a fost facuta la indicatiile exprese ale primariei locale, care intentioneaza sa atribuiasca “drumul” si “parcarea” unui potentat local, proprietarul cladirii invecinate terenului meu. Topograful refuza sa le elimine de pe planuri intrucit primaria i-a indicat ca numai asa ii va aviza planurile (plus ca e evident ca topograful este servil primariei).

Intrebarea mea este: cum contest aceste planuri? (care este autoritatea competenta si legile relevante)

Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: liamic43 , utilizator 08:15, 27 Octombrie 2010
Faceti fotografii la fata locului si mergeti in instanta. Nu strica si 2 martori. Succese!
Bunurile apartanand domeniului public al U.A.T trebuie sa se regaseasca publicate in M.O. Daca fac parte din domeniul privat al comunei(deci al primariei),aceasta ,prin L.5442001-Informatii publice,este obligata la cererea d-voastra,in termen de 30 zile,sa va raspunda daca drumul si parcarea respectiva apartin domeniului public sau privat al comunei si din ce data.Prin extras C.F pentru informare, puteti vedea,aratand nr.cadastral-parcela,tarla,daca terenul pe care l-ati dobandit este grevat de sarcini.,respectiv drum si parcare.In functie de extras C.F (nu primaria decide)va puteti orienta.,in sensul ca proprietatea fiind a d-voastra ,prin hotarare judecatoreasca definitiva,nimeni nu are dreptul sa vi-o tulbure.Daca este pt.utilitate publica-doar prin dreapta si prealabila despagubire(daca e cazul).Altfel este ingerinta in dr.de proprietate,care contravine art.1,al,1 conventie

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drum de exploatare agricola teren intravilan???? florinmihai68_42 florinmihai68_42 am un teren care pe o latura are un drum marcat in acte ca DE.Ce fel de drum este acesta ?Poate fi trecut terenul in intravilan si obtine autorizatie de ... (vezi toată discuția)
Teren trecut abuziv din circuitul civil in circuitul agricol crn crn Doresc sa va supun atentiei urmatoarea speta: Tatal meu mai detine o parcela de teren intravilan pe raza satului natal,parcela obtinuta in anul 1962,prin ... (vezi toată discuția)
Ce actiune sa fac? parintily parintily Scuze pentru intrebarea idioata dar am nevoie de un sfat pentru urmatoarea situatie: In titlul de proprietate am trecuta o suprafata totala de cca 104000 ... (vezi toată discuția)