Buna ziua,
Am si eu cateva intrebari pentru care va cer sfatul.
Sunt asociata minoritara cu 12.5% intr-un SRL si vreau sa ies din firma. Ceilalti asociati nici nu vor sa auda. Pot eu cere dizolvarea si lichidarea firmei? Cum pot sa ies din firma fara acceptul lor?
O alta problema ar mai fi ca acestia mi-au zis ca pot cere excluderea mea din firma ca asociat, lucru care conduce implicit la anularea partilor mele sociale, adica o sa le revina lor si eu nu mai raman cu nimic. Este posibil asa ceva? Ce greseli ar fi trebuit sa fac incat sa duca la excluderea mea si "confiscarea" partilor sociale?
Din cate am vorbit cu cunoscuti, mi-au zis ca nu e posibil asa ceva, ca, chiar daca m-ar exclude, valoarea capitalului firmei raportata la 12.5% tot mie mi-ar reveni.
Eu nu am bani de stat prin tribunale, dar am inteles ca astfel de litigii de regula dureaza, se treneaza si inseamna cheltuieli destul de mari (probabil avocati, mai stiu eu ce...). Cam cat poate sa dureze un astfel de litigiu si la ce cheltuieli as putea sa ajung din experienta dvs? Se merita?
faceti cesiunea partilor sociale ale dvs, in primul rand convocati o adun gen a soc, puneti in vedere asociatilor ca doriti sa vindeti act dvs, dupa care dc ac nu doresc sa cumpere va putei adresa unui tert, insa cel mai imp sa se consemneze printr-un proces-verbal al acelei adunari ca vreti sa vindeti si ceilalti refuza sa cumepere.
un proc de lichid sau dizolvare dureaza cam vreo 2 ani de zile, unde veti plati si taxe de timbru si cel mai probabil si onor avoc.,
dc soc are profit si sunt platite dividende considerabile at poate se merita insa dc nu....., cel mai bine este o cesiune de parti sociale , dureaza aprox. o luna de zile
eu am incercat sa discut cu ei si le-am zis sa ne intalnim si sa stabilim ca vreau sa ies din firma, dar ei mi-au zis ca n-am decat sa convoc AGA; mi-au zis ca avand mai putin de o patrime, nu pot cere convocarea AGA ca asa scrie in lege. E adevarat?
dar nu pot eu sa cer dizolvarea sau lichidarea firmei? unei instante de exemplu.
Cand ati intrat in asociatie ati citit contractul? Practic gasiti acolo raspuns la intrebarile d-voastra.
Comit ceilalti ilegalitati? Atunci da, puteti solicita prin judecatorie iesirea. Altfel fara motive temeinice nu prea sunt sanse.
De ce doriti sa iesiti din firma? Doar primiti cota parte din beneficii.
Trebuie sa comiteti ilegalitati impotriva societatii pentru a putea fi exclusa. Eventual daca ati creat prejudicii societatii, puteti fi trasa la raspundere materiala. Partile sociale nu se pot confisca nici de firma nici de ceilalti asociati.
Lichidare fara consens
SVD
Se poate initia lichidarea unei societati fara acordul tuturor asociatilor (ponderea este 50-50) Asociatul care s-ar opune este si administrator unic. In ... (vezi toată discuția)