avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 766 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... mica reforma si inselaciunea
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

mica reforma si inselaciunea

buna ziua !
la un proces pe rol - penal inselaciune conf art 215 si art 290 ajuns la curtea de apel cu un prejudiciu de 5000 euro
face obiectul micii reforme , se poate media sau impacarea partilor inlatura raspunderea penala , am gasit art de mai jos in mica reforma si ma intereseaza daca si acest proces se poate rezolva pe aceasta cale si sentinta care a fost data de 3 ani cu executare se poate modifica



,,Art. 741. - În cazul săvârşirii infracţiunilor de gestiune frauduloasă, înşelăciune, delapidare, abuz în serviciu contraintereselor persoanelor, abuz în serviciu contra intereselorpublice, abuz în serviciu în formă calificată şi neglijenţă înserviciu, prevăzute în prezentul cod, ori a unor infracţiunieconomice prevăzute în legi speciale, prin care s-a pricinuit opagubă, dacă în cursul urmăririi penale sau al judecăţii, până lasoluţionarea cauzei în primă instanţă, învinuitul sau inculpatulacoperă integral prejudiciul cauzat, limitele pedepsei prevăzutede lege pentru fapta săvârşită se reduc la jumătate.Dacă prejudiciul cauzat şi recuperat în aceleaşi condiţii estede până la 100.000 euro, în echivalentul monedei naţionale, sepoate aplica pedeapsa cu amendă. Dacă prejudiciul cauzat şirecuperat în aceleaşi condiţii este de până la 50.000 euro, înechivalentul monedei naţionale, se aplică o sancţiuneadministrativă, care se înregistrează în cazierul judiciar.Dispoziţiile prevăzute la alin. 1 şi 2 nu se aplică dacăfăptuitorul a mai săvârşit o infracţiune de acelaşi gen, prevăzutăde prezentul cod, într-un interval de 5 ani de la comiterea faptei,pentru care a beneficiat de prevederile alin. 1 şi 2."


multumesc
momentan nu a intrat in vigoare, de abia pe 26.10.2010 a fost publicat in M.Of.
scuze pe data de 26-10-2010 cand ati precizat dumneavoastra in acel mesaj este vorba de noul cod de procedura penala?care a intra in monitorul oficial am si eu un frate care este arestat pentru inselaciune ..si are o incadrare foarte mare 10-20 si sunt disperata ca sa stiu poate are vreo sansa cu noul cod la o pedeapsa mult mai mica decat minimul de 10 :((
Doamna,
Noul Cod Penal, daca nu se modifica nimic, intra in vigoare in octombrie 2011.
Pentru inselaciune pedeapsa maxima este de 5 ani (art 244 si 245 din Noul Cod Penal)
Sfat: Vorbiti cu avocatul sa tergiverseze procesul pana la intrarea acestuia in vigoare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate primi amenda penala pentru infractiunea de inselaciune? fentzeliulian fentzeliulian Buna ziua! Se poate primi amenda penala pentru infractiunea de inselaciune? (vezi toată discuția)
Neatentia mea-dezavantaje art 320 ind 1 oltul oltul intr un dosar penal sunt acuzat de inselaciune si fals...mentin ca nu eu am facut falsul DAR cand judecatorul m a intrebat ca recunosc sau nu eu am recunoscut ... (vezi toată discuția)