avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 879 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... cum se calculeaza cuantumul concediului de odihna?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

cum se calculeaza cuantumul concediului de odihna?

As vrea sa stiu cum este legal a se calcula cuantumul concediului de odihna, azi, in Romania, pentru ca nu mi se pare normal sa fie eludat Codul Muncii, mai ales in institutiile de stat, si sa mi se calculeze CO ca si cum ar fi doar salariul pe luna in care imi iau CO.X-(
Ca sa fiu mai explicita: Mi-am luat CO in luna iulie 2010, prima luna de reducere drastica a salariului. Am primit banii pe CO ca si cum as fi venit la slujba, nu mi-a fost luat in considerare ca pana in iulie avusesem cu totul alt salariu.#-o
In Codul Muncii scrie clar ca se calculeaza printr-o medie a ultimelor trei luni dinaintea lunii de luare a CO. Pai, atunci, cum mi-au calculat mie CO? Iar asta se petrece la mine in institutie de multa vreme, de fapt din 2000 incoace.

Alte discuții în legătură

Indemnizatia concediului de odihna rebeca macovei rebeca macovei As dori sa stiu daca indemnizatia concediului de odihna este afectata de diminuarea salariului cu 25% de la 1 iulie, in cazul in care eu voi efectua concediul ... (vezi toată discuția)
Reduceri salariale cu 25% episodul 2 remuspr remuspr Reducerea de 25% se aplica si asupra indemnizatiei de concediu de odihna ? Pun aceasta intrebare deoarece legea este cam ambigua la capitolul asta , si am ... (vezi toată discuția)
Calcul concediu de odihna cristinasova cristinasova Buna ziua! Concediul de odihna se calculeaza in functie de salarul brut sau net? ex. daca am salar minim pe economie si trebuie sa iau banii pe concediu din ... (vezi toată discuția)