avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1315 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Reduceri salariale cu 25% episodul 2
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Reduceri salariale cu 25% episodul 2

Reducerea de 25% se aplica si asupra indemnizatiei de concediu de odihna ?
Pun aceasta intrebare deoarece legea este cam ambigua la capitolul asta , si am auzit pareri ca nu ar trebui sa se opreasca 25% din indemnizatia de CO deoarece pe timpul CO contractul de munca al salariatului este suspendat.
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 12:31, 11 August 2010
Depinde cand luati concediul de odihna (indemnizatia se calculeaza raportat la salariul din luna cand stati in concediu). Daca va luati concediu incepand cu 01 iulie, indemnizatia se va calcula raportat la salariul lunii iulie (diminuat cu 25%), ca urmare se reduce si indemnizatia.
Cel mai rau e la fp, in cazul concediilor luate in luna iulie (prima de vacanta o iau intreaga - se calculeaza , conform legii, la salariul lunii iunie, iar indemnizatia de cocnediu se reduce corespunzator).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatia concediului de odihna rebeca macovei rebeca macovei As dori sa stiu daca indemnizatia concediului de odihna este afectata de diminuarea salariului cu 25% de la 1 iulie, in cazul in care eu voi efectua concediul ... (vezi toată discuția)
Concediu odihna scoala1baraganul scoala1baraganul Indemnizatia de concediu de odihna este afectata de diminuarea de 25%, pentru o peraoana care se afla in concediu la 1` iulie? Articolul 1 din Legea 118/2010 ... (vezi toată discuția)
Prima de vacanta irina72 irina72 Buna ziua ,problema mea este urmatoarea : lucrez la primarie si am luat prima de vacanta in luna iulie (raportata la luna iunie sub forma de avans). In ... (vezi toată discuția)