avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 502 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Concediu odihna
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Concediu odihna

Indemnizatia de concediu de odihna este afectata de diminuarea de 25%, pentru o peraoana care se afla in concediu la 1` iulie?
Articolul 1 din Legea 118/2010 parea sa-mi fie clar pana in momentul in care sindicatul ne-a instiintat ca indemnizatia de CO nu trebuie sa fie afectata.
Cel mai recent răspuns: vali.herea , utilizator 19:40, 9 Iulie 2010
Indemnizaţia de concediul de odihnă - reprezintă media zilnică a drepturilor salariale din ultimile 3 luni anterioare plecării în concediul de odihnă ;
Indemnizaţia de concediul de odihnă nu poate fi mai mică decât salariul de bază, indemnizaţiile şi sporurile cu caracter permanent cuvenit pentru perioada respectivă prevăzut în CIM;
Deci concediul luat in iulie nu este afectat de reducerea de 25%...
Daca va referiti la indemnizatia de concediu pentru cadrele didactice, aceasta se calculeaza in conformitate cu Ordinul MEC nr 3251/1998, cu modificarile si completarile ulterioare, art 21, in consecinta se reduce cu 25%. In cazul in care pentru o anumita categorie de salariati exista o lege speciala (in speta OMEC NR 3251/1998 ), aceasta primeaza in detrimentul legilor generale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

-25% si din concediul de odihna? ralubriela ralubriela Valoarea pecuniara a concediului de odihna in invatamant se supune reducerii cu 25% a salariilor bugetarilor?#-o (vezi toată discuția)
Reducere 25% la indemnizatie concediu de odihna pe lunile iulie si august 2010? MOSOR MOSOR :help::ban: Indemnizatiile pentru concediu de odihna pe lunile iulie si august 2010 la personalul din invatamant (si la toti bugetarii) se reduc cu 25%, cum ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia pt.concediu profesori- iulie,august-diminuata cu 25%? Mihacea Vasilica Mihacea Vasilica Cadrele didactice, beneficiaza, conform art.103 din Legea 128/1997 privind Statutul personalului didactic, de dreptul la concediu anual de odihna ,cu plata,cu ... (vezi toată discuția)