avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 973 soluții astăzi

Joi, 27 martie, are loc evenimentul: Dreptul proprietății intelectuale în raport cu salariații - Aspecte practice și provocări actuale. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... inscriere in carnetul de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

inscriere in carnetul de munca

as avea nevoie de o indrumare catre prevederea legala referitoare la inscrierile in cartea de munca pentru functionari publici si nu numai.
E vorba de absolvirea cursurilor masterale si sustinerea dizertatiei, in urma carora institutia elibereaza o adeverinta ce atesta, diploma eliberandu-se dupa un an, dupa cum se stie.
Este intemeiat refuzul de inscriere in cartea de munca a acestei adeverinte? Mai cu seama ca pe diploma ce va fi eliberata, va fi datata la momentul eliberarii, un an dupa absolvire si pe care este inscrisa, probabil, perioada studiilor 2009 -2011.

Nu poate fi inscrisa adeverinta si apoi diploma de studii masterale?
Tinand cont de faptul ca, functionarii publici au conditii de promovare intr-un post de conducere, absolvirea cursurilor masterale.

Sofia B.
Cel mai recent răspuns: aijin , utilizator 14:05, 27 Octombrie 2010
1. Inscrierea actelor de studii in carnetul de munca nu le confera o mai mare autoritate sau valoare.
2. Dvs. va dovediti studiile cu actele in original si nu cu inscrierile in carnetul de munca.
3. De la 01.01.2011 carnetul de munca isi inceteaza existenta asa ca nu aveti de ce sa va faceti probleme.
multumesc pentru interes.
de acord ca dovada se face cu acte, insa nu inteleg refuzul inscrierii acestei adeverinte. inca o data multumesc
Adeverinta este un act provizoriu. In carnetul de munca se inscriu doar diplomele. Nu are legatura promovarea cu carnetul de munca, promovarea se face in baza adeverintei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inscriere facultate in cartea de munca iust79 iust79 Buna ziua! am terminat de curand a doua facultate (la o universitate de stat) si am mers la locul de munca cu adeverinta eliberata de la universitate ... (vezi toată discuția)
E valabila la angajator adeverinta de absolvire? mirela_74 mirela_74 am si eu o neclaritate.....angajatorul meu nu vrea sa-mi ia in considerare studiile de master pe motiv ca am adeverinta de absolvire nu diploma de absolvire si ... (vezi toată discuția)
Completare carnete de munca grg_zzz grg_zzz Buna ziua! Am si eu o nelamurire in ceea ce priveste modalitatea de completare a carnetelor de munca, in sensul daca angajatorul este obligat sa completeze in ... (vezi toată discuția)