avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 989 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Urmarit General - mandat de executare, consecinte la ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Urmarit General - mandat de executare, consecinte la intoarcerea in tara

Buna ziua la toata lumea, as avea nevoie de ajutor, incep:
Cand aveam vreo 15 ani am dat o spargere impreuna cu 2 prieteni, am furat niste calculatoare/componente de PC de la o firma. Ne-au prins dupa 2 saptamani parca si ne-au anchetat. Prejudiciul s-a recuperat in totalitate. Ne-au dat cate 1 an de inchisoare dar cum eram minori am facut inchisoare la domicilui adica nu avem voie sa parasim tara si aveam 100 de ore de facut in folosul comunitatii care s-au extins pana la varsta de 18 ani ( 1 ora pe saptamana nu mai retin exact). Ne-au spus ca daca facem toate astea nu o sa avem dosar penal.
La varsta de 18 ani, mi-am scos cazierul, (nu aveam nimic) si am facut scoala de soferi. Am termina acele 100 de ore si trebuia sa vin timp de 2 ani parca in fiecare luna in data de 23-24 sa semnez la judecatorie, sa spun ca nu am mai furat nimic, ca lucrez..sau ce fac. Dupa ce am luat carnetul, eu si familia mea am plecat in Spania, unde am lucrat din prima zi cand am ajuns. Am continuat sa vin la semnat din Spania in fiecare luna timp de 1 an si cate va luni, cand am vazut ca nu pot strange bani, + ca veneam cu autocarul pierdeam 6 zile pe drum, 2-3 ce stateam prin tara...deci lucram 15 zile pe luna :( deabia ajungeau banii. Supraveghetorul meu nu a vrut sa i-mi prelungeasca perioada la 2-3 luni,i-mi cerea contract din spania si nu aveam, lucram la un roman si l-am rugat sa vina cu mine la judecatorie sa vb cu supraveghetorul, a venit, a vorbit dar tot degeaba...
Atunci m-am hotarat "Nu ma mai duc la semant!" si au trecut 3 ani si ceva decand nu am mai fost in Romania.
Nu demult a fost mama in Ro in vacanta si a gasit in posta o Hotarare cum ca "......dispune executarea in regim de detentie a pedepsei de 1 an si 5 luni inchisoare aplicatta prin sentina penala...."
Deci sunt urmarit general?? Pe mine cand merg l servici sau altundeva si ma opreste politia, imi cere actele ..si ma verifica prin statie..niciodata nu mi-a zis ca sunt cautat sau ceva..

Oricum in decembrie ma duc acasa sa-mi fac actele ca mi-au expirat toate :stunned: si o sa vad ce se intampla..dar mi-ar placea sa stiu cam ce si cum..

Inca ceva, daca cineva dintre avocati este din Alba Iulia as avea nevoie de ajutor sa vedem in ce stare e dosarul meu...id de mes r3pli_k4you@yahoo.com sau un apel la 622102039
Cel mai recent răspuns: DaniVlad , utilizator 21:29, 18 Martie 2013
Sunteti dat in urmarire generala pentru ca aveti un mandat de exeutare a pedepsei cu inchisoarea de executat.
Bine ca nu sunteti urmarit si international,cel putin deocamdata.
Cred ca trebuiesc vazute actele si lucrarile dosarului pentru mai multe amanunte,dar mai ales sentinta de condamnare .
Daca mergeti in decembrie sa va faceti actele o sa va aresteze.
Ce alte dosare ati avut? Ca nu vi se trage de la condamnarea pe care ati avut-o la 15 ani.
nu am mai avut nimic...doar aia, de la aia vine tot
:) Se emite si mandat de arestare european , care va fi vazut si de celalalte state membre ale uniunii , implicit si Spania . Asa ca aveti grija , intrucat riscati sa fiti prins si pus sa executati pedeapsa privativa de libertate .
Trebuie studiata problema mai in amanunt, mai ales termenele, sa va calculam cand intervine prescriptia, poate amanati venirea in decembrie, sa nu va ia ca din oala.
Mai exista hartia pe care a gasit-o mama "nu demult"?

Alte discuții în legătură

Decizie de condamnare-pedeapsa privativa de libertate sau nu? 9florin 9florin Solutie: În baza art. 178 alin 1 şi alin. 2 C.pen., condamnă inculpatul.... la pedeapsa de 2 ani închisoare. În baza art. 184 alin. 1 şi 3 C.p., ... (vezi toată discuția)
Reabilitare de drept Jderix Jderix Buna ziua am si eu nelamurire Am fost condamnat cu suspendare si vreau sa stiu cand mi se sterge cazieru Complet: C4 Camera preliminara - fond Tip ... (vezi toată discuția)
Se pot lua 2 suspendari in 2 dosare diferite??la unu s-a luat deja ! anamaria31 anamaria31 as dorii si eu un raspuns ...credeti ca exista vreo posibilitate ca prietena mea sa isi ea amenda penala ....la aceasta pronuntare daca va face recurs ... ... (vezi toată discuția)