avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 873 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general og 34/2009
Discuție deschisă în Contabilitate în general

og 34/2009

incadrare autovehicule pe categorii
Cel mai recent răspuns: luminitah , utilizator 14:53, 27 Octombrie 2010
Conform og34/2009, cheltuielile de funcţionare, întreţinere şi reparaţii, exclusiv cele privind combustibilul, aferente autoturismelor folosite de persoanele cu funcţii de conducere şi de administrare ale persoanei juridice, deductibile limitat la cel mult un singur autoturism aferent fiecărei persoane cu astfel de atribuţii."

Intrebarea mea este: cum incadrez un autovehicul ca fiind al administratorului,in conditiile in care societatea dispune de mai multe autovehicule, folosite pentru desfasurarea activitatii. Precizez ca societatea nu mai are nici un angajat si obiectul de activitate il constitue prestarea de servicii, reparatii copiatoare.
Exista situatii in care pentru a putea repara un copiator este necesara fie deplasarea la sediul clientului a administratorului, caz in care se foloseste o masina; sau situatii care necesita aducerea copiatorului la sediul firmei pentru a-l repara caz in care se foloseste un alt autovehicul.
Alta intrebare : cum incadrez fiecare autovehicul pe categorii: interventie, reparatie, director? Ce acte trebuie sa intocmesc?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deductibilitate cheltuieli auto helbiz helbiz Buna. Am o nelamurire si poate este cineva aici sa ma ajute. Detin o firma care presteaza activitati de management la sediul clientului. Am doua locatii in ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli combustibili + tva deductibili cheltuieli lumi71 lumi71 O unitate asigura transport cu masina de serviciu pentru fiecare salariat in parte (fiecare salariat are o masina de serviciu cu care se deplaseaza la servici) ... (vezi toată discuția)
Impozit pentru cheltuielile cu masina de serviciu prd_nicolae prd_nicolae cine poate sa ma lamureasca. am un contract de comodat pentru o masina.cheltuielile legate de aceasta , reparatii,revizii,asigurari,combustibil se impoziteaza ... (vezi toată discuția)