avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 610 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... probleme de drept civil
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

probleme de drept civil

Se poate vinde o proprietate -un teren intravilan -daca in extrasul de carte funciare este notat un litigiu din anul 2001? Am solicitat un extras de carte funciara in luna ianuarie 2008 si apare acest litigiu din 2001.Cum pot sa fac radierea lui ? , este necesar acest lucru daca vreau sa vand proprietatea?
Sunteti proprietarul si nu stiti despre ce litigiu este vorba?
Mergeti si va interesati care este soarta dosarului.
...in plus: poti vinde, numa' ca cine-l cumpara il ia cu tot cu sarcini si cam pe riscu' lui:)
Si, evident, plateste mai putini bani pe o proprietate in litigiu decat daca n-ar avea probleme...
Stiati de acest dosar? S-a terminat?
sotul meu are in proprietate o garsoniera,in anul 2004 a facut drept de uzufruct viager pt mama lui si sotul acesteia.cum se stinge uzufructul in cazul in care sotul acesteia nu renunta.daca cei doi divorteaza ce se intampla cu uzufructul?intreb pentru ca cei doi nu se mai inteleg,problema este insa ce facem cu uzufructul,el fiind violent cu sotia lui.va rog ajutor.
Ultima modificare: Duminică, 3 Februarie 2008
lamaitza, utilizator
lamaitza a scris:

sotul meu are in proprietate o garsoniera,in anul 2004 a facut drept de uzufruct viager pt mama lui si sotul acesteia.cum se stinge uzufructul in cazul in care sotul acesteia nu renunta.daca cei doi divorteaza ce se intampla cu uzufructul?intreb pentru ca cei doi nu se mai inteleg,problema este insa ce facem cu uzufructul,el fiind violent cu sotia lui.va rog ajutor.

Uzufructul este un drept temporar, în cazul în care nu exista stipulat în contract un termen la care uzufructul înceteaza, atunci este viager, stingându-se la moartea uzufructuarului, situatie de altfel cel mai des întâlnita în practica(art. 557 Cod Civil).

Alte discuții în legătură

Uzufruct viager popaanutza popaanutza Buna ziua,am o intrebare. Am facut un uzufruct viager pentru sotul mamei mele pe casa mea proprietate personala.El are in acest moment cancer in stadiu ... (vezi toată discuția)
Contract de donatie sau vanzare- cumparare? nenea toto nenea toto dupa moartea mamei a ramas o mostenire mie si fratelui meu pe care vrem sa o dam baiatului cel mic al fratelui .Noi vrem cu donatie ,iar el vrea cu act de ... (vezi toată discuția)
Uzufruct viager intre soti iulia pinzaru iulia pinzaru Buna ziua, as dori va rog niste lamuriri...In extrasul CF, apare proprietar sotul in urma mostenirii cu o cota 1/1 iar, la foaia de sarcini ,apare sotia cu ... (vezi toată discuția)