avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 665 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... LEGE IMPORTANTA
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

LEGE IMPORTANTA

Care este actul normativ(lege, OG,HG), care iti confera posibilitatea sau mai bine zis dreptul de a citi un contract inainte de a fi semnat de client, in speta?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: rivombrosa , utilizator 19:43, 27 Octombrie 2010
drept civil - contracte.
Cea mai noua O.U.G. 50/2010(intrebarea m-a surprins, pentru ca conform viciilor de consimtamant, actul ar fi nul) si altele:
Art. 11
(1) Creditorul si, dupa caz, intermediarul de credit furnizeaza consumatorului, pe baza clauzelor si a conditiilor de creditare oferite de catre creditor, precum si, dupa caz, a preferintelor exprimate si a informatiilor furnizate de catre consumator, informatiile necesare care sa ii permita consumatorului sa compare mai multe oferte pentru a putea lua o decizie informata cu privire la eventuala incheiere a unui contract de credit.
(2) Informatiile sunt furnizate:
a) cu suficient timp inainte, dar nu cu mai putin de 15 zile inainte ca un consumator sa incheie un contract de credit sau sa accepte o oferta;
b) pe hartie sau pe alt suport durabil;
c) prin intermediul formularului "Informatii standard la nivel european privind creditul pentru consumatori", prevazut in anexa nr. 2.
(3) Perioada de 15 zile prevazuta la alin. (2) lit. a) se poate reduce cu acordul scris al consumatorului.
(4) In cazul in care creditorul a furnizat formularul "Informatii standard la nivel european privind creditul pentru consumatori", prevazut in anexa nr. 2, se considera ca acesta a respectat cerintele de informare prevazute de prezentul articol si la art. 4 din Ordonanta Guvernului nr. 85/2004 privind protectia consumatorilor la incheierea si executarea contractelor la distanta privind serviciile financiare, republicata, cu modificarile ulterioare.
Ultima modificare: Miercuri, 27 Octombrie 2010
ContSters7431, utilizator
Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Comision de risc chifor_lia chifor_lia Am luat un credit in franci elvetieni in anul 2008,creditul este pentru nevoi personale si ca si garantie am girat cu casa(am luat o suma mai mare pentru a ... (vezi toată discuția)
Abonat companie telefonie mobila yodus yodus Buna ziua! Sunt abonatul unei companii de telefonie.In urma cu vreo 3 luni am fost sunat de catre un operator si mi s-a propus daca doresc sa trec pe un alt ... (vezi toată discuția)
Comision agentie imobiliara alexandrak alexandrak Buna ziua! Doresc sa imi cumpar un imobil prin prima casa. Nu am dorit sa apelez la agentii, si am cautat eu pe internet oferte de vanzare. Am gasit un ... (vezi toată discuția)