Ma intereseaza sa deschid o firma de comercializare piese auto. M-am orientat spre asa ceva deoarece acum aprope totul se aduce pe comanda cu plata unui avans iar investitia este mica.
Am mai avut o mica firma acum vreo 10 ani , deci sunt total paralel cu noile cerinte.Vreau sa ma tratati ca pe un necunoscator ,boboc,clasa a-I-a.
Am vorbit la o firma
care o sa-mi faca toate actele necesare deschiderii societatii.
Mai departe am inteles ca o sa-mi trebuieasca o casa de marcat.
1. Conteaza modelul ? Trebuie introduse toate piesele care se vand intr-o baza de date sau se da bon "universal" cu valoarea produsului?Sincer sunt zeci de mii de piese ,poti aduce orice surub la orice model de masina.
2.Casa de marcat o cumpar pe firma? Dupa ce am primit actele ? Sau inainte ?
3. O sa-mi trebuiasca un calculator, imprimanta, fax, Toate acestea le cumpar cu acte pe firma dupa ce am facut firma ?
4. O sa trebuiasca sa inchiriez un spatiu. Iar intreb, firma o deschid pe adresa mea de acasa? Apoi fac un contract de inchiriere pe firma? Vanzarea se adreseaza persoanelor fizice in general.
5. Pot sa deschid societatea si sa o tin pe zero pana gasesc un spatiu de inchiriat ? Ce o sa platesc daca nu am activitate ?
6. Pot trece ca si domeniu de activitate si alte servicii pe care banuiesc ca o sa le execut in viitor ? De ex "agentie baby sitter"
7. Incasarile zilnice se depun in contul firmei ?
8. Trebuie facut monetar ? Ce se face cu el ? E pastrat pentru un control?
9. Sa zicem ca vand intr-o luna de 100 mil lei vechi. Pe marfa am dat 80 mil, adaosul meu este de 20 mil. La stat voi plati 16 %- 3,2 mil ?
Unde ? La administratia financiara ?
10. Daca la valorile de mai sus, marfa a fost vanduta unei firme pe factura, o sa-mi recuperez TVA ? Cum?
11. La valorile de mai sus, ramane profit 16,8 milioane. Astia sunt banii mei sau ai firmei ? De aici trebuie sa-mi platesc mie un salar ?
12. Ce pot sa scad din cele 20 milioane? chiria, un abonament internet, hartia , produse de curatenie, o echipa de zugravi ? Exista o limita?
Si suplimentar - cum lucreaza o agentie de baby sitter ? Banuiesc ca au o baza de date cu persoanele disponibile , nu or fi angajate.
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns:
dgnConsulting , Contabil
11:09, 30 Octombrie 2010