Am tot incercat sa aflu un raspuns dar acesta nu mi s-a oferit de nicaieri.O sa explic pe larg cazul tatalui meu si daca cineva cunoaste mai bine legislatia va rog sa ma ajutati cu o idee sau ceva pasi pe care ar trebui sa-i urmez.Pe data de 11.05.2009 a suferit o interventie chirurgicala,in urma unei tumori gigant(condrosarcom).Pentru aceasta i-au fost necesare printre altele 2 plase pentru a-i fi inlocuite coastele,plase pe care a trebuit sa le comercializeze din S.U.A. si Olanda,deoarece nu se gaseau in sistemul medical romanesc.Una din plase,achizitionata prin firma romcare.srl,cod si descriere produs (1dlmcp204 DualmeshPlus Biomaterial 26*34 cm) a costat 10774,01 ron,iar cealalta a fost achizitionata prin firma sc cortech med srl,proteza parietala atrium c-qur edge mesh,dimensiuni 30,5*45,5 cm,in valoare de 8574,00 ron.Produsele au fost achitate integral de catre el,pe baza facturilor si chitantelor emise de cele 2 firme.
In decursul unei emisiuni televizate la Antena 1 Pitesti,unde era invitat domnul presedinte al C.A.S. Arges l-a intrebat in direct dupa ce i-am prezentat cazul,daca cele 2 facturi pot si decontate de catre C.A.S. Dansul l-a invitat la biroul dumnealui cu cele 2 facturi si decontul de cheltuieli de la spital,pentru a vedea daca pretul celor 2 plase nu sunt incluse in cheltuielile spitalului.I-a lasat copie de pe acte si l-a chemat dupa o saptamana.Atunci i-a zis ca sunt bagate in decontul spitalului,dar ma indoiesc ca a studiat cazul deoarece se vede clar ca in decont si cele mai mari sume sunt pentru altceva.Nu stiu exact daca este o problema de natura juridica,dar as dori daca se poate si aveti cunostinte in cauza sa ma informati daca cele 2 plase pot fi decontate.Sau ce pasi ar trebui urmati.Va multumesc!