avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 611 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... vechime consilier juridic
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

vechime consilier juridic

În cazul în care prin concurs, în luna ianuarie 2009 am promovat examenul pentru functia de consilier juridic asistent la primarie pe o perioada determinata de 2 ani de zile, de asemenea după o perioadă de 7 luni de zile am fost trasferată la o alta instituţie, Prefectură, pe perioada nedeterminată. Întrebarea mea este dacă pe viitor, în momentul când voi acumula cei 5 ani minim, voi avea posibilitatea de a mă înscrie la examenul de admitere in magistratură sau barou? :stunned:
Cel mai recent răspuns: janapress , utilizator 23:50, 3 Noiembrie 2010
daca dupa 2 ani de stagiu , in urma unui examen scris dobanditi calitatea de cons juridic definitiv , va puteti prezenta la examen de admitere in barou -pentru persoanele care au absolvit examenul de definitivat in alte profesii juridice, urmare a caruia veti putea deveni avocat definitiv.
Dupa 5 ani aveti posibilitatea accederii la magistratura , dar nu stiu exact procedura.
sweetface a scris:

În cazul în care prin concurs, în luna ianuarie 2009 am promovat examenul pentru functia de consilier juridic asistent la primarie pe o perioada determinata de 2 ani de zile, de asemenea după o perioadă de 7 luni de zile am fost trasferată la o alta instituţie, Prefectură, pe perioada nedeterminată. Întrebarea mea este dacă pe viitor, în momentul când voi acumula cei 5 ani minim, voi avea posibilitatea de a mă înscrie la examenul de admitere in magistratură sau barou? :stunned:

conform Clasificarii Ocupatiilor în România actualizat 2010, grupa de baza 2421 are ca ocupatii componente
242101 avocati,
242102 jurisconsult,
242103 consilier juridic.
nu exista consilier juridic asistent drept urmare esti consilier juridic (cei drept stagiar) din cate stiu eu nicaieri nu este prevazut ca trebuie sa ai 5 ani vechime de cand ai obtinut statutul de consilier juridic definitiv sau ca vechimea in profesie nu trebuie sa fi fost intrerupta. mai multe informatii ai aici [ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cosilier juridic - pot sa ma inscriu in ccj? simona27 simona27 Am absolvit Facultatea de Drept acum doi ani, si m-am angajat la o firma ca jurist , neavand indrumator . As dori sa ma inscriu ca consilier juridic stagiar ... (vezi toată discuția)
Este obligatoriu sa ma inscriu intr-o asociatie de consilieri juridici? Luciana21 Luciana21 Am si eu o intrebare: Am absolvit Dreptul in 2007,dar m-am angajat abia in februarie 2008.Nu m-am inscris in colegiu fiindca am cunostinte care mi-au spus ca ... (vezi toată discuția)
Jurist-vechime tudor9 tudor9 se ia in calcul vechimea de 5 ani pe postul de jurist, angajat al unei soc. com., in momentul in care as dori sa dau examen pentru i.n.m.? sau numai vechimea ... (vezi toată discuția)