avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 580 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... De ce nu primesc alocatie din partea statului roman ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

De ce nu primesc alocatie din partea statului roman cei care locuiesc in Spania?

as dori sa știu și eu de ce statul roman si in special direcția de alocație al județului prahova din ploiești deși cei care suntem in afara țarii mai precis spania venim cu toate actele necesare alocației copilului minor ni le refuza? pe motivul c asuntem in spania sa ne dea statul spaniol bani?dca exista un avocat care sa ma poata ajuta eu sunt dispusa sa merg pana se poate deoarece este o bataie de joc ne pun tot felul de cereri ca in momentul cand copilul are deja 2 ani sa nu mai avem dreptul l a aceasta alocație.dar ce poți sa te aștepți in romania totul e posibil.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 14:45, 28 Octombrie 2010
daca mai aveti acte de identitate valabile in Romania si aveti si certificatulde nastere al copilului tradus si legalizat in Romania si nasterea a fost si ea inregistrata in Romania, nu vad de ce v-ar refuza.. verificati-va mesageria privata
1. Iata ce spune OUG 148/2005 privind sustinerea familiei in vederea cresterii copilului:
Art. 7. - Drepturile prevazute de prezenta ordonanta de urgenta se acorda in situatia in care solicitantul indeplineste cumulativ urmatoarele conditii:
a) este cetatean roman, cetatean strain sau apatrid;
b) are, conform legii, domiciliul sau resedinta pe teritoriul Romaniei;
c) locuieste impreuna cu copilul/copiii pentru care solicita drepturile si se ocupa de cresterea si ingrijirea acestuia/acestora.

2. Cred ca motivul refuzului este ca aveti resedinta in Spania, nu in Romania.
"depuneti în Spania o cerere pentru Prestación económica por hijo o menor acogido a cargo la Centros de Atención e Información de la Seguridad Social. Detalii cu privire la procedură se găsesc la adresa www.seg-social.es, secţiunea Prestaciones.
În cazul în care Securitatea Socială spaniolă refuză acordarea aceastei alocaţii (de exemplu în cazul în care părinţii au venituri mai mari decât pragul stabilit de legea spaniolă – 11 000 euro pe an pentru o familie cu un copil), documentul prin care este comunicat acest refuz constituie dovada care trebuie inclusă în dosarul pentru primăria din România."
Ultima modificare: Joi, 28 Octombrie 2010
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebare - alocatie pentru minor roman nascut in spania 3costa3 bogdan 3costa3 bogdan buna ziua .as dori sa stiu daca pot beneficia de alogatia de stat ptr. copii acordata in romania ,daca muncesc in spania.copilul nascut in spania. (vezi toată discuția)
Alocatie de stat pentru copil roman nascut in spania MariaDr MariaDr Copilul nascut in Spania din parinti romani cu resedinta in Spania poate primi alocatie de stat in Romania? De fapt, dosarul s-a depus in Romania, dar a fost ... (vezi toată discuția)
Alocatie copil nascut in strainatate jujusz23 jujusz23 Buna ziua. As dori sa ma interesez daca fetita mea, de cetatenie romana, nascuta in data de 25.09.2011 in Suedia are drept la acea alocatie de 200 ron ce se ... (vezi toată discuția)