avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 672 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Se mai poate deduce TVA-ul aferent unor operatiuni mai ...
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Se mai poate deduce TVA-ul aferent unor operatiuni mai vechi?

Buna ziua.
Intrebarea mea este urmatoarea: Se mai poate deduce TVA-ul aferent unor operatiuni care s-au derulat in perioada 01.01.2010 si 31.08.2010? S-au achizitionat diverse...rechizite, materiale, si avand valori mici, nu s-au emis facturi, nu s-au facut niruri, nu s-a dedus TVA-ul. Facand un calcul, se vede ca TVA-ul pe perioada mentionata este undeva la 5000 lei. Acum nu stiu daca se mai pot storna si deduce tva, mai ales ca s-a schimbat si cota..
Cel mai recent răspuns: Ana Muntianu , Consultant fiscal 11:18, 1 Noiembrie 2010
Daca furnizorul emite factura, da, la rubrica regularizari.
Ultima modificare: Joi, 28 Octombrie 2010
ContSters167247, utilizator
Eu nu inteleg intrebarea.Pe de o parte vorbiti depre tva deductibil si pe de alta de facturi emise.
Ultima modificare: Joi, 28 Octombrie 2010
Contabilitate sector 4 evoCONTA, Contabil
Iertati-ma. Facturi emise de furnizor... El mi-a eliberat doar bon fiscal, nu si factura
Daca aveti doar bonuri fiscale, fara ca acestea sa fie insotite de factura, nu se poate deduce TVA (H.G. 105/18.02.2009).
Daca va mai poate emite facturi,din cate inteleg nu sunt facturi asa de mici daca aveti tva deductibil 5000 lei.Atentie ,facturile daca se emit cu data curenta,vor trebui intocmite cu 24% tva si trebuie sa si platiti aceasta diferenta.Le puteti trece in decontul de tva la regularizari.Eu personal ma indoiesc ca cineva va mai emite facturi dupa atatea luni.

Alte discuții în legătură

Deductibilitate tva si cheltuiala la bonuri fiscale?! mercur_ro mercur_ro HG 831/1997 a fost abrogata prin HG 105/18.02.2009. HG 831/1997 a fost modificat prin ordinul 293/2006 (care modifica OMFP 1714/2005)... Intrebarea mea ... (vezi toată discuția)
Tva din bon ptr rovineta augura augura Am urmatoarea nelamurire :TVA din bonurile emise de PETROM pentru rovineta este deductibil? Mentionez ca rovinele - taxa de drum- sunt achizitionate pentru ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli deductibile dupa 14 martie ludo ludo Buna ziua, Rog frumos o lamurire: Cum se va proceda, ca urmare H.G. nr.84/2013, dupa data de 14.03.2013 cu cheltuielile deductibile evidentiate pe un bon ... (vezi toată discuția)