avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 786 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Amenda politie
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Amenda politie

Buna ziua,

As avea o intrebare legata de modul in care se poate aplica o amenda.
Este posibil sa te opresaca un politist de la Rutiera, sa iti ceara buletinul, sa ii faca o poza si sa iti zica ca vrei primi amenda prin posta? Doar atat; fara sa mai spuna sau sa mai faca altceva.
Asta pentru ca as fi trecut aiurea strada.

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 18:19, 29 Octombrie 2010

Aveti dreptul legal ,ca in termen de 15 zile de la comunicare sa contestati PV la judecatoria responsabila locatiei unde a fost constatata si consemnata contraventia
ynocentta a scris:

Aveti dreptul legal ,ca in termen de 15 zile de la comunicare sa contestati PV la judecatoria responsabila locatiei unde a fost constatata si consemnata contraventia

Intrebarea este are rost sa fac contestatie (in caz ca voi primi PV-ul - inca nu l-am primit)?
In raport de continutul PV ,dvs sunteti singurul care apreciati temeinicia acestuia si eventual puteti contesta sanctiunile aplicate
Pot cere o dovada care sa demonstreze PV-ul?
Cred ca trebuie sa detaliati cum s-au desfasurat lucrurile pentru a primi un raspuns mai concret.

Alte discuții în legătură

Pv contraventional tinast tinast fiind pe trotuar dupa ce am iesit din magazin un politist de la rutiera ma opreste si ma acuza ca am traversat strada prin loc nepermis. Nu am vrut sa ma ... (vezi toată discuția)
Amenda radar oanaelena oanaelena am si eu o intrebare.m-a prins radarul nou cu 91 km/h in localitate.m-a oprit politia si mi-a cerut actele dar nu mi-a facut proces verbal.doar atat mi-au spus ... (vezi toată discuția)
Pot primi amenda daca politistul de pe tren doar m-a trecut intr-o agenda? ContSters135248 ContSters135248 Am patit-o si eu pentru prima data.Eram pe tren cu prietenul meu pe la 2 noaptea...tot vagonul fiind liber...si am inceput sa fim mai tandri unul cu celalalt ... (vezi toată discuția)