avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 846 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... amenda radar
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

amenda radar

am si eu o intrebare.m-a prins radarul nou cu 91 km/h in localitate.m-a oprit politia si mi-a cerut actele dar nu mi-a facut proces verbal.doar atat mi-au spus cu cat m-au inregistrat si cate puncte de penalizare am si ca am 48 de ore sa platesc amenda.intrebarea mea ar fi:am 48 de ore de cand m-au oprit sau 48 de ore dupa ce imi vine acasa poza si amenda....ma gandesc ca daca nu mi-au facut proces verbal trebuie sa imi ajunga acasa amenda nu?
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 20:37, 29 Noiembrie 2010
Ca sa puteti plati o amenda, trebuie sa aveti PV.
Si apoi, aveti 15 zile la dispozitie sa-l contestati in instanta, poate ca il castigati.
Asteptati sa vedeti mai intai PV, poza, apoi stati de vorba cu un avocat, pentru ca acel PV trebuie sa indeplineasca niste conditii, pentru ca proba se face cu un aparat care trebuie sa fie omologat, seria trecuta in PV, etc...
In momentul cand au solicitat actele ,nu au completat PV?
Daca apreciati netemeinica constatarea politiei ,in interval de 15 zile de la comunicarea PV aveti dreptul legal sa il contestati la judecatoria responsabila locatiei unde a fost constatata si consemnata contraventia
Buna ziua.
Azi am "primit" amenda pentru depasirea vitezei legale cu 20km/h(am mers cu 70km/h)...problemele incep de la intalnirea cu politistul acesta mi-a spus din start ca amenda este 240 de lei?! da punctele nu mi le-a spus dupa ce am citit acestea ar fi doar 2.
Dupa aceea la cererea mea nu mi s-a aratat poza conform careia am depasit viteza,politistii spunand ca nu-i treaba mea poza eu raspunzandu-i ca nu o sa semnez daca nu imi arata poza. Al doilea lucru din nou la cererea mea politistii nu sa-u legitimat doar unu mi-a dat numele PETRIC si spunand ca "doar atat pentru tine" din momentul acela nu m-am mai putut abtine si le-am zis ca sunt nesimtiti, in momentul in care colegul domnului PETRIC a iesit nervos din masina si a venit spre mine amenintator si mi-a spus " Pe cine faci tu nesimtit ma?" si vrand sa-mi ia telefonul din mana.M-am tras si i-am spus ca vorbeam cu tatal meu.Dupa intrarea agentului in masina acestia pur si simplu au inchis usile si geamurile si m-au lasat practic "prost".
M-am dus la masina si am asteptat sa vina politistul cu actele.Dupa 1 min a venit si surpriza doar actele mi le-a dat fara proces?!. Fapt pentru care i l-am cerut pentru a completa rubrica de mentiuni, la care domnu politist ma ingnorat si a plecat la masina.
Intrebarea mea este: se poate ca agentu sa faca procesu verbal fara a fi eu prezent sau cel putin sa-l vad? si a doua intrebare am fost cu masina de firma a tatalui meu(foaie de parcurs rovinieta totul in regula) ca procesu verbal sa ajunga la firma, fara a fi eu instiintat?
1.Fotografia RADAR" o veti solicita ca proba in instanta,daca veti formula contestatie la sanctiunile aplicate.
Politia trebuie conform reglementarilor CEDO sa faca dovada culpei dvs.
2.Comportarea agentilor ,trebuie sa aveti probe cu care sa o dovediti(acte,martori,alte probe acceptate de lege).
Dca nu o puteti dovedi,nu se pot discuta aceste aspecte.
Martori am tatal meu prin telefon care a asistat la discutia mea cu agentii atunci cand le-am cerut poza cat si sa se legitimeze iar pentru politistul care sa dat jos la mine sa-mi ia telefonu din mana am inca 3 martori care erau la masina si au vazut totul cat si tatal meu prin telefon.
Dar am primit amenda sau nu? reamintesc eu nu am vazut niciun proces verbal politistul aducandu-mi actele fara procesul verbal,

Alte discuții în legătură

Proces verbal contraventie auto erv erv Circulam cu masina din directia Sibiu spre Brasov. In zona localitatii Porumbacu de Jos (inainte sau dupa, nu mai tin minte exact) sunt inregistrat de aparatul ... (vezi toată discuția)
Practica judiciara - proces verbal de contraventie, depasire peste linia continua ionut_daniel ionut_daniel Va rog frumos, ajutati-ma si pe mine cu hotarare a unei judecatori oricare privitoare la proces verbal contraventie privind depasirea unui auto peste marcaj ... (vezi toată discuția)
Amenda radar AlexCucu AlexCucu Buna seara, Astazi 21.07.2013, am fost oprit in localitatea Targoviste si amendat pentru viteza. Am fost amendat cu 720 de ron, (360 in 24 de ore) pentru ... (vezi toată discuția)