avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Practica judiciara - proces verbal de contraventie, ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Practica judiciara - proces verbal de contraventie, depasire peste linia continua

Va rog frumos, ajutati-ma si pe mine cu hotarare a unei judecatori oricare privitoare la proces verbal contraventie privind depasirea unui auto peste marcaj longitudianl continuu.... mentionez ca dl politist m-a luat la "japca", deoarece nu avea aparat radar... nu a mentionat ce auto am depasit, pentru ca nu avea ce sa treaca deoarece nu am depsit nimic, nici un martor nimic.... incadrarea este gresita... scris ilizibil.... ora constatarii cu cea a intocmirii procesului verbal este aceeasi....
As vrea sa depun si practica judiciara... va rog frumos.. . mai am 2 zile sa depun plangerea... deci am nevoie urgent...
Va multumesc anticipat si va sunt recunascator!!!
Cel mai recent răspuns: Lulica , utilizator 07:44, 16 Februarie 2011
Sarcina probatiunii in astfel de situatii apartine politiei,daca nu avea aparatul in functiune si nu a tras fotografii,este in folosul dvs pentru ca dvs veti solicita ca proba aceasta fotografie care sa va dovedeasca vinovatia.
Trebuie sa aduceti unul sau doi martori cu care sa va dovediti plangerea.
Instanta judecatoreasca nu are nevoie de practica judiciara,aceasta fiind la indemana oricarui magistrat.
Verificati procesul verbal si sub aspectul cauzelor de nulitate prev.de art.16,17,19,34 din OG nr.2/2001
Va trebui sa indicati si probele.Este greu de crezut ca ati avea martori.
Politia are martori?
Daca era cineva in masina cu contravenientul,poate avea si martori.
Nu cunoastem.
Nu cunoastem nici daca politistul a inserat in procesul verbal faptul ca soferul era singur in masina.
De ce sa postam doar ca sa facem supozitii ?
Ultima modificare: Marți, 15 Februarie 2011
Radu Gabrian, Mediator
Tatal meu a contestat o amenda primita pentru depasirea vitezei. Nu a facut decat sa precizeze ca era intr-o coloana cu cinci masini, ca dintre toate a lui era cea mai "amarata" (un WV de vreo 20 de ani) si ca numai el a fost oprit si amendat. S-a prezentat la ambele termene pe care le-a avut si-a sustinut plangerea si, datorita faptului ca politia nu a putut prezenta nici o dovada, i s-a anulat respectivul proces verbal.
Asadar cred ca puteti contesta acea amenda si daca nu aveti martori. Depinde insa foarte mult si ce este scris pe procesul verbal. Daca acolo ati spus ca recunoasteti fapta....
Lulica a scris:

Tatal meu a contestat o amenda primita pentru depasirea vitezei. Nu a facut decat sa precizeze ca era intr-o coloana cu cinci masini, ca dintre toate a lui era cea mai "amarata" (un WV de vreo 20 de ani) si ca numai el a fost oprit si amendat. S-a prezentat la ambele termene pe care le-a avut si-a sustinut plangerea si, datorita faptului ca politia nu a putut prezenta nici o dovada, i s-a anulat respectivul proces verbal.
Asadar cred ca puteti contesta acea amenda si daca nu aveti martori. Depinde insa foarte mult si ce este scris pe procesul verbal. Daca acolo ati spus ca recunoasteti fapta....

In cazul tatalui dvs. politia a avut martori?
Aici de fapt poate fi chestiunea de baza.

Daca politia are martor va trebui sa cereti audierea lui.

Alte discuții în legătură

Am primit amenda pentru ca nu purtam centura de siguranta desi o purtam. mariacatalinas mariacatalinas Acum 10 zile, tatal meu transporta fan cu o furgoneta personala pe DN fiind insotit de doi prieteni. A fost oprit de un politist care initial a spus ca o sa-i ... (vezi toată discuția)
Amenda radar oanaelena oanaelena am si eu o intrebare.m-a prins radarul nou cu 91 km/h in localitate.m-a oprit politia si mi-a cerut actele dar nu mi-a facut proces verbal.doar atat mi-au spus ... (vezi toată discuția)
Plângere împotriva procesului verbal de contravenþie cipito cipito Deplasandu-ma pe un drum European, intr-o localitate, am fost oprit de un echipaj de la rutiera deoarece nu aveam aprinse luminile de intalnire. Am dat ... (vezi toată discuția)