primul proprietar a plecat din tara aproximativ prin 1980. a doua persoana a devenit proprietar in 1991 [legea 18]. ambii proprietari sant decedati avand fiecare mostenitori. intrebare; ce drepturi au mostenitorii celor 2 proprietari?Multumesc anticipat.
Pe Lg.18/1991 s-a reconstituit dreptul de proprietate pentru terenuri, nu si pentru case. Daca este vorba despre un titlu de proprietate "cu tricolor", acelea se elibereaza doar pentru terenuri şi doar celor care le-au avut in proprietate (ei sau ascendentii lor), inainte de 1989, fiindu-le preluate de stat cu sau fara titlu valabil.Privitor la donatie, depinde in ce fel a donat. S-au mai castigat procese pe asa-zise donatii, care de fapt au fost preluari cu forta. Esential in speta este cat de "valabil" este titlul celui de-al doilea.De aceea va spuneam mai devreme sa ne "spuneti povestea", adica la modul, X a donat statului in anul......, Y a formulat cerere in baza Lg.18/1991 sau 112/1995 deoarece era proprietar, sau mostenitor al proprietarului, sau fost chirias (Lg.112/1995) , cam asa, ca sa ne luminam si noi cum sta treaba.
Vorbesc in numele celui cu titlu de proprietate pe legea 18/1991. Persoana in cauza fiind decedata (bunicul) (nu cunosc foarte multe detalii) a obtinut de la primarie actul denumit titlu de proprietate (are si tricolorul in coltul din stanga sus) in anul 1995. In act se mentioneaza (pe verso) A. suprafata primita in extravilan mp 8000 B. suprafata primita intravilan: arabil mp 2100, curti constructii mp 0400. Am langa mine o copie dupa titlu de proprietate, spuneti-mi va rog ce detalii v-ar ajuta pentru a-mi raspunde la intrebarile de mai sus. Va multumesc.
Drept de proprietate
roxanar
Am inteles ca reconstituirea dreptului de proprietate privata privind un teren intravilan (in oras) se poate cere oricand, fiind imprescriptibila. Mi-a zis ... (vezi toată discuția)
Drept de proprietate
roxanar
Am inteles ca reconstituirea dreptului de proprietate privata privind un teren intravilan (in oras) se poate cere oricand, fiind imprescriptibila. Mi-a zis ... (vezi toată discuția)