avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 210 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Ce se aplica in haosul legislativ din invatamant ?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Ce se aplica in haosul legislativ din invatamant ?

Legea 330/2009 a abrogat mai multe articole si Statutul personalului didactic .De exemplu,a fost scos din vigoare art.50(12) -"Personalul didactic beneficiaza de premii si de alte drepturi banesti prevazute de lege si de contractul colectiv de munca."...dar art .95 din Statut a ramas in vigoare "(1)Personalul didactic de la toate nivelurile invatamantului are drepturi si obligatii care decurg din legislatia in vigoare, din prezentul statut din Carta universitara, precum si din prevederile contractului colectiv.de munca.In Contract avem prinse ,in anul scolar2010-2011 mai multe sporuri si prime...calculator,penibilitate, prime de pensionare.In acesta situatie se aplica prevederea cea mai favorabila angajatului?
Cel mai recent răspuns: arhontele , utilizator 08:59, 7 Noiembrie 2010
daca dvs spune ti ca a fost abrogat art repectiv...nu este clar ca drepturile prevazute prin contractul de munca sunt...inexistente
deci....adio prima pensionare
adio prima nastere
adio premii 2%
sporul de penibilitate nu era prin contr de munca ci....un truc ...comisie paritara
deci...parerea mea e ca singurl care a ramas e calculatorul si asta....maxim 15%
#-o#-o
Asteptati sa vedem ce iese pe pachetul legislativ al educatiei. Altfel, cred ca ramane aplicabil CCMRI pana nu-si dau seama si abroga sau modifica tot...
:strambatura:dar se aplica deja: " sporul de penibil boc "
Sporul de penibilitate este pentru personalul nedidactic...si e prins in CCM... intrebarea mea daca mai rams un art.neabrogat care spune ca personalul didactic beneficiaza de toate drepturile din CCM ,iar CCM are valabilitate pana la 1septembrie 2011 exista temei legal pentru a fi acordate?
Nu cred, atata timp cat respectivele drepturi nu se regasesc in legea nr. 330/2009 si nici nu pot fi date ca suma compensatorie, fiind prevazute in CCM si nu in lege sau hotarare...

OUG nr. 1/2010 - unele masuri de reincadrare in functii a unor categorii de personal din sectorul bugetar si stabilirea salariilor acestora, precum si alte masuri in domeniul bugetar
Art. 3. — Prin contractele sau acordurile colective si individuale de munca nu pot fi negociate salarii sau alte drepturi de natura salariala care excedeaza prevederilor Legii-cadru nr. 330/2009.
Art. 6. — (1) In cazul in care drepturile salariale determinate in conformitate cu Legea-cadru nr. 330/2009 si cu prezenta ordonanta de urgenta sunt mai mici decat cele stabilite prin legi sau hotarari ale Guvernului pentru functia respectiva pentru luna decembrie 2009 se acorda o suma compensatorie cu caracter tranzitoriu care sa acopere diferenta, in masura in care persoana isi desfasoara activitatea in aceleasi conditii. Aceasta suma se include in salariul de baza, solda/salariul functiei de baza sau indemnizatia lunara de incadrare, dupa caz, dar nu este luata in calcul la determinarea altor drepturi de natura salariala care se stabilesc in functie de acestea.

Alte discuții în legătură

Acordare sporuri Lupes Fenina Lupes Fenina As dori sa stiu daca se mai acorda sporul de biblioteca, conform Hotararii Nr.3/25 iunie 2009 ?! Multumesc! (vezi toată discuția)
Sporuri stabilite prin ccm liviu1978 liviu1978 buna ziua , am si eu o intrebare: o [b]insitutie publica finantata integral din venituri proprii [/b]poate acorda pein CCM sporuri si premii pentru care nu ... (vezi toată discuția)
Prelungire valabilitate contract colectiv de munca ContSters70098 ContSters70098 O intrebare, va rog, la care nu mai stiu ce raspuns sa am! In situatia in care intr-un contract colectiv de munca la nivelul unui grup de unitati s-au ... (vezi toată discuția)