avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 365 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general TVA contract de inchiriere
Discuție deschisă în Contabilitate în general

TVA contract de inchiriere

Buna ziua.La facturarea unei chirii mai este obligatorie notificarea adm. financiare daca se factureaza cu TVA? Se mai poate factura fara TVA?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Smart Contab Expert S.R.L. , Contabil 18:37, 14 Aprilie 2009
Cine factureaza (PF/PJ)? E inregistrat ca platitor de TVA?
Factureaza persoana juridica platitoare de TVA
Atunci factureaza numai cu TVA.
Draga avas,
conform codului fiscal, articolul 141 alin. (2) lit. e, chiriile sunt scutite de la plata TVA. Cu toate acestea persoana juridica poate opta pentru aplicarea TVA la facturile de chirie emise insa trebuie sa notifice Administratia Financiara despre aceasta optiune.

De la data de 28.12.2007, in temeiul punctului 38 din Normele de Aplicare a Codului Fiscal, modificat prin punctul 26 din Hotărârea Guvernului nr. 1579/2007, publicata in Monitorul Oficial, Partea I nr. 894 din 28.12.2007, notificarea poate avea o data de aplicare anterioara datei notificarii fara a anula dreptul persoanei impozabile de a aplica regimul de taxare.

Notificarea poate fi ceruta in baza legii de catre beneficiarii serviciilor de inchiriere si este necesara acestora pentru a putea justifica decontarea TVA-ul aferent acestori facturi.
"notificarea poate avea o data de aplicare anterioara datei notificarii fara a anula dreptul persoanei impozabile de a aplica regimul de taxare" - prin aceasta inteleg ca pot face notificarea in februarie2008 cu aplicare din decembrie 2007?

Alte discuții în legătură

Notificare finante pentru facturare chirii ana & maria ana & maria ce notificare trebuie depusa la finante pentru facturarea chiriilor de catre o societate? ajutati-ma cu o lege,ordonanta ,sa ma dumiresc si eu. (vezi toată discuția)
Notificare deducere tva din chirii ionela11 ionela11 Buna ziua, Societatea a devenit platitoare de TVA de la 01.11.2020 si factureaza servicii de inchiriere, inclusiv utilitati catre diversi beneficiari. Inca ... (vezi toată discuția)
Ajutati-ma va rog bbn_1982 bbn_1982 Buna seara. Am o problema si anume: Persoana juridica, din luna septembrie 2009 am dat in chirie (contract de locatiune) un imobil unei persoane fizice. ... (vezi toată discuția)