Buna ziua. Saptamana trecuta tatal meu s-a electrocutat in gradina din spatele casei din cauza unui cablu de inalta tensiune cazut la pamant in vegetatia umeda. Proiectia firului era inainte sa cada la 1 metru in curtea noastra. Reteaua a fost facuta in 2005 fara sa ni se solicite acordul. Acum cei de la compania de electricitate zic ca nu e din cauza lor deoarece tata nu avea (zic ei ) ce sa caute in fasia de siguranta si ca e vina lui. Inteleg ca tata ,desi a cumparat terenul in 1995 fara sa aiba cabluri in apropiere trebuia sa nu lucreze fasia de siguranta de 12 metri cum zic ei si sa o lase stearpa? Este legal? Ei imi pun in fata legea energiei 13/2007 dar tata a cumparat in 1995. Inteleg ca nationalizarile comuniste sunt legale pana la legea 13/2007? Ii pot da in judecata? Va rog sa ma sfatuiti ! Multumesc anticipat.
Am fost la spital dar nu a fost nevoie de internare. Nu am sesizat politia. Am sesizat compania de electricitate sa vina sa remedieze defectiunea. Cand au venit sa o faca au spus ca nu aveam voie sa cultivam nimic in acea zona iar pomi fructiferi desi ii tinem din scurt, sa nu se inalte, vor fi tatiati de catre personalul lor.Intrucat electrocutarea nu a fost deosebit de grava (nu a atins cablul) si tatal meu nu a fost internat cred ca nu putem face mare lucru. Ii putem obliga sa-si mute firele sau sa le ingroape? Acea fasie este a noastra, ne putem bucura de ea sau ne-a fost "nationalizata"? Atat timp cat ni se impune sa nu o folosim consider ca ne este limitat dreptul de posesie. Ocedam cu acte? Cum se procedeaza? Multumesc.
nu putem demonstra electrocutarea. Tatal nu a fost internat iar angajatii firmei sutin ca linia ar avea un sistem care decupleaza curentul atunci cand un cablu se rupe iar tatal meu nu a fost electrocutat. Ei sustin ca batranul se foloseste de acest incident pentru a le cere daune pentru ca au montat linia langa gardul lui.