avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1747 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... medicina muncii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

medicina muncii

cum se face contract cu medicina muncii?
:(
Cel mai recent răspuns: Alvaro Liniers , Avocat 22:14, 1 Noiembrie 2010
sunt cabinete specializate in MED.MUNCII,cautati pe net unul la indemana d-voastra,sunati si stabiliti o intalnire.ei va fac analizele,contractul si restul...depinde de domeniu de activitate.bafta
Nu este obligat sa faci contract cu medicina muncii, asa cum spune multi (vid discutia in acest forum www.avocatnet.ro/content/for... .

Directiva Consiliului nr. 89/391/CEE privind introducerea de masuri pentru promovarea imbunatatirii securitatii si sanatatii lucratorilor la locul de munca, publicata in Jurnalul Oficial al Comunitatilor Europene (JOCE) nr. L 183/1989.

Legea 319/2006, 14.iulie 2006, privind protectia si securitatii muncii
(4)in cazul microintreprinderilor si al intreprinderilor mici, in care se desfasoara activitati fara riscuri deosebite, angajatorul isi poate asuma atributiile din domeniul securitatii si sanatatii in munca pentru realizarea masurilor prevazute de prezenta lege, daca are capacitatea necesara in domeniu. (Legea , art 9, 4) De asemenea Art. 24. - Masurile prin care se asigura supravegherea corespunzatoare a sanatatii lucratorilor in functie de riscurile privind securitatea si sanatatea in munca se stabilesc potrivit reglementarilor legale.
Art. 25. - (1)Masurile prevazute la art. 24 vor fi stabilite astfel incat fiecare lucrator sa poata beneficia de supravegherea sanatatii la intervale regulate.
(2) Supravegherea sanatatii lucratorilor este asigurata prin medicii de medicina a muncii.

Hotararea Guvernului nr. 355/2007 privind supravegherea sanatatii lucratorilor, versiune actualizata la 21.01.2008 care este determinant si o gasesc aici: www.avocatnet.ro/content/art...

Ultima modificare: Sâmbătă, 30 Octombrie 2010
Alvaro Liniers, Avocat
alvarolipo:
1. Pai, nu va contraziceti? Spuneti ca
Nu este obligat sa faci contract cu medicina muncii, asa cum spune multi...

apoi spuneti
(2) Supravegherea sanatatii lucratorilor este asigurata prin medicii de medicina a muncii.


2. Salariatii nu se duc unde vor ei, la orice medic de medicina muncii, ci la acel medic care are contract cu unitatea si care cunoaste activitatea unitatii respective.




Tudorvaleriu: Nu exista contradictia. Legea stabileste cine poate fac supraveghearea sanatatea lucratorilor, nu obliga sa fac un contract cu specifica unitatea de medici. Este recomandat sa o faci ca sa castigi in coordinarea. Dar ce legea stabileste ca este "obligat" sa fac un contract?. Poti sa trimiti angajatilor la medici de munci pe care vrei, oricum si oricand sau poate sa aiba si firma un medic de munca in cadrul sau.. Si pana decembrie 2010 cred ca poate fac acest lucru si medici de familie. Daca gresesc, imi cer scuze. Nu sunt specialist. Am incercat sa vad unde legea obliga si n-am vazut. Si mai ales, nu stiu cum poate se interpretez art 9,4 a legea 319/2006 in acest context. Abuz de autoritatea ta si te intreb.

1. Eu nu ma refeream la obligatia inscrisa ca atare in lege ci la faptul ca angajatorul trebuie sa aiba grija de sanatatea salariatilor sai si asta se poate face mai bine cu un singur medic de medicina muncii, legat prin contract de firma pe care o deserveste.
2. Art. 9(4) din Legea 319/2006 are si o continuare in alin.(5) care spune:
(4) În cazul microîntreprinderilor şi al întreprinderilor mici, în care se desfăşoară activităţi fără riscuri deosebite, angajatorul îşi poate asuma atribuţiile din domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă pentru realizarea măsurilor prevăzute de prezenta lege, dacă are capacitatea necesară în domeniu.
(5) Ministerul Muncii, Solidarităţii Sociale şi Familiei stabileşte prin norme metodologice de aplicare a prevederilor prezentei legi capacităţile şi aptitudinile necesare, precum şi numărul considerat suficient, prevăzute la alin. (1) şi (4).
3. HG 1425/2006 a aprobat Normele de aplicare a Legii 319/2006.

Alte discuții în legătură

Medicina muncii KOSH KOSH Buna seara ! Apelez la dumneaoastara pt.o nelamurire privind medicina muncii . Inrebare mea este cine plateste analizele medica ( angajare ,periodice , etc) ... (vezi toată discuția)
Protectia muncii - ssm este necesara la firme mici? DEVEXPERTS DEVEXPERTS Protectia muncii - SSM Buna ziua, Am un SRL nou infiintat COD CAEN 6201, cu un angajat - pe mine - pe functia de programator. As dori sa stiu daca este ... (vezi toată discuția)
Resurse umane - medicina munci cantemir cantemir As dori sa ma lamureasca cineva, la angajare trebuie facut un dosar medical, fisa de aptitudine si fisa de identificare a factorilor de risc. E necesar ca ... (vezi toată discuția)