avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 820 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Resurse umane - medicina munci
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Resurse umane - medicina munci

As dori sa ma lamureasca cineva, la angajare trebuie facut un dosar medical, fisa de aptitudine si fisa de identificare a factorilor de risc.

E necesar ca societatea sa incheie un contract cu un cabinet de medicina muncii?!
La un control te amendeaza pentru lipsa acestor carnete vizate?conform carei legi acum in vigoare?

Este vorba de o societate de constructii.

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: dboariu , utilizator 20:17, 7 Mai 2011
Da la toate intrebarile, este obligatoriu. Amenzile sunt mari.
Legislatie. Intrati aici la punctul C
[ link extern ]
Ultima modificare: Marți, 3 Mai 2011
Popa Adrian, Contabil
Multumesc.

In ceea ce priveste securitatea si medicina muncii am inteles, dar nu am gasit nicaieri specificat despre dosarul medical, daca trebuie intocmit si cum sevizeaza, cine l tine.

Nu avem medic de unitate, avem sub 9 angajati, iar administratorul are curs privind securitatea si sanatatea in munca, dar dosarele medicale se adreseaza catre cabinetele de edicina muncii, si nu am gasit nimic specificat ca este obligatoriu incheierea unui contract cu un astfel de cabinet sau daca e obligatoriu....sau nu am cautat bien

Lege nr. 319 din 14/07/2006
Supravegherea sănătăţii
Art. 24. - Măsurile prin care se asigură supravegherea corespunzătoare a sănătăţii lucrătorilor în funcţie de riscurile privind securitatea şi sănătatea în muncă se stabilesc potrivit reglementărilor legale.
Art. 25. - (1) Măsurile prevăzute la art. 24 vor fi stabilite astfel încât fiecare lucrător să poată beneficia de supravegherea sănătăţii la intervale regulate.
(2) Supravegherea sănătăţii lucrătorilor este asigurată prin medicii de medicină a muncii
cantemir a scris:

Multumesc.

In ceea ce priveste securitatea si medicina muncii am inteles, dar nu am gasit nicaieri specificat despre dosarul medical, daca trebuie intocmit si cum sevizeaza, cine l tine.

Nu avem medic de unitate, avem sub 9 angajati, iar administratorul are curs privind securitatea si sanatatea in munca, dar dosarele medicale se adreseaza catre cabinetele de edicina muncii, si nu am gasit nimic specificat ca este obligatoriu incheierea unui contract cu un astfel de cabinet sau daca e obligatoriu....sau nu am cautat bien

Angajatorul intocmeste fisa de solicitare a ex med de MM si fisa de identificare a riscurilor profesionale, cu care trimite lucratorul la medicul MM. Medicul MM intocmeste dosarul medical, indica sau nu investigatiile necesare si elibereaza fisa de aptitudine. Dosarul medical si rezultatele investigatiilor medicale raman la medicul de medicina muncii (sunt confidentiale, si NU AU CE SA CAUTE LA ANGAJATOR, chiar daca acesta a facut 10 cursuri SSM!!!). Angajatorul pastreaza doar fisa de aptitudine. ITM va poate amenda numai daca nu aveti fisa de aptitudine pt fiecare angajat, nu trebuie neaparat contract cu un medic MM; dar trebuie sa dovediti ca angajatorul si nu salariatul a platit investigatiile medicale. Referinta: HG 355 / 2007

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fisa de identificare a factorilor de risc cristinaIonita81 cristinaIonita81 Buna Ziua Este obligatorie fisa de identificare a factorilor de risc doar pentru cei carora le facem angajarea acum sau si pentru angajati mai vechi daca nu ... (vezi toată discuția)
Angajatorii si medicina muncii Octavia Turbatu Octavia Turbatu http://www.legislatiamuncii.manager.ro Potrivit art. 6 din Legea securitatii si sanatatii in munca 319/2006, angajatorul are obligatia de a asigura ... (vezi toată discuția)
Fisa medicina muncii anndreea01 anndreea01 au venit cei de la itm pt control si la una din cerinte scrie contract de munca(dosar de personal).Ce trebuie sa contina acest dosar de personal?Include si ... (vezi toată discuția)