avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 947 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Scutit de la plata cheltuielilor lunare ale asociatiei ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Scutit de la plata cheltuielilor lunare ale asociatiei de locatari

Lipsesc de la locuinţa proprietate personală de mai multe luni. Doresc să mă întorc acasă pentru o perioadă de 1-2 săptămâni. Conform cărei legi sunt scutită de la plata cheltuielilor lunare dacă stau 1-15 zile ?

Mulţumesc,
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 21:43, 30 Octombrie 2010
Pai de ce sa fiti scutita? Nu consumati cat locuiti acolo 1-2 saptamani? Platiti cheltuielile de intretinere proportional cu perioada cat locuiti in apartament.
Chestiunea cu 15 zile se refera la musafirii care pot locui intr-un apartament.
Conform cărei LEGI ?! "Chestiunea cu 15 zile se refera la musafirii care pot locui intr-un apartament."
DORESC nr. Lege/an

mulţumesc
Art. 17, alin. 1, lit. "r" din HG 1588/2007: "stabileşte cotele de participare pe persoană la cheltuielile aferente persoanelor cu domiciliul în clădire şi pentru persoanele care locuiesc temporar, minimum 15 zile pe lună; stabileşte perioada pentru care proprietarii, respectiv chiriaşii, pot solicita în scris scutirea de la plata cheltuielilor pe persoană şi care trebuie să fie de cel puţin 15 zile pe lună, conform hotărârii adunării generale".
Acum depinde ce este prevazut si in regulamentul asociatiei dumneavoastra.
Vă mulţumesc mult.

Vă doresc o seară plăcută în continuare şi numai bine.

Cu stimă,
adrihav a scris:

"Chestiunea cu 15 zile se refera la musafirii care pot locui intr-un apartament."

Sunteti in eroare
Legiutorul prin HG nr 1588/2007 art 17 lit r) ,a prevazut ca se introduc la plata persoanele care locuiesc temporar,minimum 15 zile/luna
Adunarea generala a proprietarilor ,are autoritatea sa dispuna in baza votului majoritatii si alte termene

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligatia de a plati intretinerea florea_mirela08 florea_mirela08 Am si eu o problema. Eu am domiciliul stabil in Rimnicu Sarat si adresa de flotant pe Bucuresti,iar o zi/saptamana mai bine zis cateva ore vin si la prietenul ... (vezi toată discuția)
Obligatiile proprietarilor de apartament robert_xlx robert_xlx sunt proprietar de apartament in bucuresti. eu nu locuiesc in acel imobil, in acel apartament locuieste un prieten . exista vre-un act normativ sau vre-o ... (vezi toată discuția)