avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 886 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... poate o persoana cu handicap care a lucrat sa ia si ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

poate o persoana cu handicap care a lucrat sa ia si pensie si indemnizatie?

Buna ziua!as dorii sa-mi spuneti daca o persoana care a lucrat 9 ani poate lua pensie pe caz de boala(handicap)fiind evaluata cu gr 2,mentionez ca a renuntat la servici la cerere.atat as vrea sa stiu daca poate sa ia si pensie si indemnizatie,sau treb sa renunte la una...va multumesc,
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 18:53, 31 Octombrie 2010
Pensia de invaliditate se poate cumula cu indemnizatia de handicap.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de invaliditate pentru schizofrenie arriana81 arriana81 Buna ziua, am un prieten care are 35 de ani,iar la varsta de 28 de ani ( din 2005) s-a imbolnavit, la inceput a fost diagnosticat cu episod psihotic ... (vezi toată discuția)
Pensie de invaliditate si/sau indemnizatie de handicap jonela19 jonela19 buna ziua, sunt o persoana de 56 ani, diagnosticata cu diabet zaharat tip II insulino dependent si am fost operata in 2010 de cancer de colon cu grad ... (vezi toată discuția)
Pensie boala+angajare la stat ionelachirvase ionelachirvase daca tatal meu este pensionat pe caz de boala se poate sa-i facem angajare ca insotitor pt o persoana cu handicap locomotor? multumesc (vezi toată discuția)