avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1861 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Bilet la ordin
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Bilet la ordin

Buna ziua
Am emis un bilet la ordin pt o anumita firma iar la momentul scadentei nu am avut bani in cont iar acel bilet a fost refuzat din lipsa de lichiditati.Aceasta situatie s-a intamplat pt ca l-a randul meu am avut un bilet la ordin care a fost refuzat tot din lipsa de lichiditati .Luand legatura cu adm. firmei care mi-a emis biletul mi s-a comunicat ca firma a intrat in procedura de insolventa si pana la rezolvarea problemelor nu poate sa faca plati.Intre timp firma a intrat in faliment iar eu m-am inscris la masa de creante.Revenind la biletul emis de mine ,avand o firma mica ,datorita faptului ca nu mi s-au platit banii pe marfa vanduta ,l-a randul meu nu am putut sa platesc acel bilet la ordin.Intrebarea mea este l-a ce ma pot astepta din partea firmei careia i-am emis acel bilet la ordin.Ce ar putea sa faca acel adm .ca sa-si recupereze banii daca nu vrea sa inteleaga ca din momentul refuzului firma mea nu a mai inregistrat incasari ,deci nu am avut cum sa fac plata biletului.
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: danadaia , utilizator 12:57, 16 Decembrie 2010
Primul pas al creditorului va fi de a investi acel BO cu titlu executoriu.
Apoi va angaja un executor, care va va executa silit.
Primul pas al executorului va fi poprire pe conturi, apoi, daca nu aveti bani in cont, executarea silita cu bunuri din activul societatii dvs.
De retinut ca se poate indrepta si impotriva averii personale a celui care a avalizat acel BO.
Multumesc.
Se poate ajunge la o intelegere tinand cont ca BO nu a fost onorat nu pt ca nu s-a vrut ci pt ca acelasi lucru l-a patit si firma care trebuia sa achite BO iar in perioada urmatoare nu au mai intrat bani in cont.S-a mai lucrat cu firma respectiva dar nu au fost probleme in trecut.
ps. Dupa declararea falimentului se scot bunurile societatii la vanzare pt a se platii datoriile .Acest lucru poate sa dureze f mult ? si care este ordinea platilor?
Dupa declararea falimentului se scot bunurile societatii la vanzare pt a se platii datoriile .Acest lucru poate sa dureze f mult ? si care este ordinea platilor?

Daca sunt active care pot fi valorificate poate sa dureze.
Din pacate va incadrati la creante chirografare adica daca mai ramane ceva ....
Au foarte multe bunuri pe societate,era o firma de prelucrare a lemnului.Mai exista alta posibilitate de recuperare a banilor daca se intampla sa nu mai ramana nimic si pt mine tinand cont ca au datorii de cateva miliarde la fisc?Se mai poate da in judecata administratorul firmei? sau altceva?
Ultima modificare: Vineri, 5 Noiembrie 2010
danadaia, utilizator
nimic,nimic?:(

Alte discuții în legătură

Bilet la ordin lory22 lory22 Buna ziua, am o intrebare : care este procedura in cazul in care un client a emis un bilet la ordin cu scadenta si nu a putut fi incasat la data specificata ... (vezi toată discuția)
Bilet la ordin fals daniele daniele buna ziua am si eu o situatie ciudata cu directorul socitatii.de curand am aflat ca acesta a emis un bilet la ordin pt achizitionarea unor marfuri.biletul cu ... (vezi toată discuția)
Dubla executare? axellcom axellcom Buna ziua. In calitate de admin al unui sc. am contractat o linie de credit de la o banca. am platit ratele timp de un an si jumatare dupa care datorita unor ... (vezi toată discuția)