avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 245 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită bilet la ordin
Discuție deschisă în Executare silită

bilet la ordin

Buna ziua, am o intrebare : care este procedura in cazul in care un client a emis un bilet la ordin cu scadenta si nu a putut fi incasat la data specificata deoarece nu erau in cont bani. biletul a fost girat catre o societate terta care reclama plata conform biletului la ordin dupa 10 zile . Cum se procedeaza in acest caz , avand in vedere ca societataea a mai emis inca 3 bilete la ordin cu date diferite de scadenta. va multumim.
Cel mai recent răspuns: IMicro Bucuresti , Consilier juridic 15:35, 8 Septembrie 2015
Buna ziua!
In cazul in care intrebarea dvs, se refera la procedura de urmat pt recuperarea sumelor respective, atunci trebuie sa stiti ca biletele la ordin refuzate de banca pentru lipsa disponibil pot fi puse in executare silita de un executor judecatoresc.
Executarea silita se va face simultan, la cererea creditorului, prin poprirea conturilor, executarea silita mobiliara si imobiliara.
Conditia este ca biletele la ordin sa fie refuzate de banca pentru lipsa totala/partiala disponibil, deci trebuie depuse spre decontare.
Succes!
Ultima modificare: Joi, 3 Septembrie 2015
Iulia Blaja, Avocat
Va multumesc pentru raspuns, sper sa rezolvam .
Intrebarea mea este daca trebuie sa merg cu biletele l banca sa fac declaratie avand in vedere ca primul este refuzat pentru lipsa totala in cont.sau trebuie sa ma adresez catre un birou avocat
Faptul ca a fost refuzat primul BO nu inseamna ca vor fi refuzate si celelalte, De aceea trebuie depuse toate spre decontare.Sigur ca puteti lua legatura cu un avocat care sa va sfatuiasca. Executarea silita a BO o face insa executorul judecatoresc.
În completare, trebuie să mergeți la Judecătorie și să cereți investirea cu formulă executorie, ulterior refuzului la plată.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bilet la ordin lory22 lory22 Buna ziua, am o intrebare : care este procedura in cazul in care un client a emis un bilet la ordin cu scadenta si nu a putut fi incasat la data specificata ... (vezi toată discuția)
Contestatie executare bilet la ordin depus la incasare dupa expirare termen melyse01 melyse01 buna ziua, Am depus la banca pentru incasare un bilet la ordin(girat catre mine de o alta firma) la o luna dupa termenul scadent, asta la rugamintea verbala ... (vezi toată discuția)
Cine va fi chemat spre execuatarea bo- emitentul sau girantul? venere venere Suntem o societate din Botosani in posesia a 2 BO investite cu formula executorie. Biletele la Ordin sunt emise de catre o sc din Bucuresti si girate catre o ... (vezi toată discuția)