avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 830 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită cine va fi chemat spre execuatarea BO- emitentul sau ...
Discuție deschisă în Executare silită

cine va fi chemat spre execuatarea BO- emitentul sau girantul?

Suntem o societate din Botosani in posesia a 2 BO investite cu formula executorie. Biletele la Ordin sunt emise de catre o sc din Bucuresti si girate catre o alta sc din Bucuresti, care, la randul ei, ni le-a girat noua. Noi le-am investit cu formula executorie, acum urmeaza sa ne adresam catre un executor judecatoresc din Bucuresti pentru punearea lor in executare. Impotriva cui se adreseaza cererea, impotriva emitentului biletelor sau impotriva celui care a girat catre noi Biletele? Multumim!
Cel mai recent răspuns: venere , utilizator 14:05, 30 Martie 2009
De ce nu impotriva amandurora? Ambii sunt obligati in solidar. De ce vreti sa va ingustati posibilitatile de recuperare a creantei mergand doar pe executarea silita a unuia?
Multumesc mult, asa e! O sa ne indreptam impotriva amandorura! Nu ne-am gandit. :">
dar acum ma intreb, daca se poate trage la raspundere prin cererea adresata la un executor, chiar daca au sedii in sectoare diferite?
Executorii judecatoresti in Bucuresti, au competenta pe raza teritoriala a Curtii de Apel Bucuresti. Puteti sa va adresati fara grija unui singur executor.
:) multumesc pentru raspunsuri si pentru promptitudine!

Alte discuții în legătură

Ce se intampla dupa inverstirea cu formula executorie a bo? venere venere Buna ziua! Am si eu o nelamurire si sper sa gasesc o indrumare aici pe forum. Societatea noastra ( SC C SRL) a solicitat investirea cu formula executorie ... (vezi toată discuția)
Investire cu formula executorie ContSters154162 ContSters154162 Cererea de investire cu formula executorie a unui Bilet la Ordin emis de catre o societate din Bucuresti si girat/avalizat de o alta societate din Bucuresti la ... (vezi toată discuția)
Bilete la ordin refuzate dara2 dara2 Cum trebuie procedat in cazul in care unul dintre clientii mei imi refuza biletele la ordin date in nenumerate randuri? Cum procedez sa-mi recuperez banii? (vezi toată discuția)