avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 906 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... infiintare pfa
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

infiintare pfa

Buna ziua,
am inteles ca pentru a comercializa legume -fructe in piata este nevoie de aceasta forma pfa. exista si alta forma avantajoasa dpdv al taxelor?
nu am inteles toate acele situatii: norma venit,activitate depententa-independenta,platitor tva sau neplatitor de tva,comert cu amanuntul etc ... recunosc ca nu am nici cea mai mica idee despre comert asadar doresc sa aflu unde ma pot informa despre aceste lucruri.
Doresc pt inceput sa comercializez legume-fructe in piata,de ce acte am nevoie?
Daca doresc peste o perioada sa schimb domeniul de activitate ,se poate modifica sau trebuie specificat la momentul infiintarii pfa?
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: ContSters22713 , utilizator 22:25, 1 Noiembrie 2010
Puteti sa va infiintati PFA, dar va recomand II, deoarece daca merge afacerea puteti sa angajati cu carte de munca alte persoane.
Platiti impozit pe venit, 16%.
Daca optati pentru a fi platitor de TVA, 24%.
Pentru asigurari se mai platesc 16% (pentru pensie si sanatate) din venituri.

Detalii infiintare PFA aici: [ link extern ]
Detalii infiintare II aici: [ link extern ]
SUCCES!
Va multumesc pt raspuns.
Pentru putin. Daca mai aveti neclaritati, pe acest site o sa gasiti daca nu intotdeauna raspunsul corect, macar idei a ceea ce ar trebui sa faceti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa,af,ii zal zal Buna seara,va rog sa ma sfatuiti ce este mai convenabil(pfa,afi,ii)pentru un magazin ambulant cu legume si fructe si care sunt pasii de urmat.va multumesc. (vezi toată discuția)
Srl, pfa, af pentru studenti debves debves Buna ziua.Sunt studenta,incep anul 2 acum in octombrie,am sub 30 de ani si doresc sa infiintez o firma,af sau pfa cu ajutorul careia,atat eu cat si sotul meu ... (vezi toată discuția)
Acte necesare pentru a vinde haine second in piete si targuri forraistefan forraistefan Buna ziua , Doresc sa ma apuc de vanzarea hainelor second prin piete si targuri si asi vrea sa stiu de ce acte asi avea nevoie sa fiu in regula . Hainele o ... (vezi toată discuția)