avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 672 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... programator cu scutire de impozit
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

programator cu scutire de impozit

Buna,

Sunt programator la o firma din 2006 si sunt scutit de impozit, Problema e ca eu am terminat Polithenica la Calculatoare, Colegiu. Banuiesc ca ar putea fi o problema cu scutirea mea, deoarece s-ar putea sa nu ma incadrez la scutirea asta de impozit.

As vrea sa stiu daca e vreo problema si cum se poate rezolva.

va multumesc
Cel mai recent răspuns: elessar , utilizator 10:11, 8 Februarie 2008
Potrivit Codului fiscal, veniturile din salarii, obtinute ca urmare a activitatii de creare de programe pentru calculator sunt considerate sume ce nu se includ in veniturile salariale si nu sunt impozabile in intelesul impozitului pe venit.
Scutirea de impozit pe veniturile obtinute de programatori este reglementata de urmatoarele acte normative:
• Codul fiscal al Romaniei, aprobat prin Legea nr. 571/2003, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 927 din 23 decembrie 2003, cu modificarile si completarile ulterioare.
• Ordin comun al ministrului muncii, solidaritatii sociale si familiei (nr. 250/31.05.2004), ministrului comunicatiilor si tehnologiei informatiei (nr. 189/20.05.2004) si ministrului finantelor publice (nr. 748/13.05.2004) privind incadrarea in activitatea de creatie de programe pentru calculator, publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 573 din 29 iunie 2004

Am citit legea nr. 571/2003, acolo se refera doar la invatamantul de lunga durata, colegiul(3 ani) pe care l-am absolvit eu e de scurta durata. Din cate inteleg eu nu se incadreaza, daca s-a facut o eroare umana la firma la care lucrez..., exista vreo solutie democratica de rezolvare.

va multumesc.
Pot reface calculul impozitului pe venit, iar diferenta rezultata trebuie platita.
Ar putea avea repercursiuni asupra mea? In sensul ca daca plec din firma, e posibil sa ma trezesc cu fiscul ca imi cere banii inapoi?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scutire impozit ingineri paulica01 paulica01 Buna ziua, va rog, in masura posibilitatilor, sa-mi spuneti cum pot afla daca scutirea de impozit pentru ingineri conform Legii nr. 571/2003 privind Codul ... (vezi toată discuția)
Scutire impozit programatori fnasaudean fnasaudean 1. Poate sa beneficieze de prevederile art. 55, alin. (4), lit. l) din Legea 571/2003 modificata si completata, o persoana care este angajata in functia de ... (vezi toată discuția)
Scutire de impozit justhopes justhopes Buna!Va rog sa ma ajutati intr-o mare problema.Sunt angajat la o firma pe postul de specialist documentatii studii ,lucrez cu baze de date si as dori sa stiu ... (vezi toată discuția)