avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1054 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... proces-contract de vanzare-cumparare imobil
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

proces-contract de vanzare-cumparare imobil

Buna ziua!
Am sa incep intrebandu -va daca se mai poate anula un contract de vanzare-cumparare!
Bunica mea este in proces cu nepotul ei pentru anularea unui contract de vanzare-cumparare facut prin notariat dar fara stirea ei(el i-a spus ca este o imputernicire pentru renovarea casei).Bunica nu a realizat ca si-a vandut propria casa pe care trebuie sa o paraseasca acum!Cand a aflat ca si-a vandut acsa bunica a facut apel la instanta,insa pana acum se pare ca tot el va castiga,deoarece actul a fost facut de catre un notar(aranjat,pentru ca titlul de proprietate asupra imobilului nu era pe numele bunicii,si ea nu avea certificat de mostenitor).
In mare v-am spus cam cum e problema,avocatul bunicii spune ca ar fi sanse dar,cred ca e in zadar pentru ca pana acum nu a avut nici o infatisare la care sa iasa bine,cat de cat,ba chiar s-a cerut schimbarea judecatorului pe motive personale!De aceea am am apelat la dumneavoastra,sa ma lamuriti daca se mai poate face ceva sau nu!
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: tania234 , utilizator 16:25, 7 Februarie 2008
tania234 a scris:
Am sa incep intrebandu -va daca se mai poate anula un contract de vanzare-cumparare!

Da, pentru motivele potrivite.

Bunica mea este in proces cu nepotul ei pentru anularea unui contract de vanzare-cumparare facut prin notariat dar fara stirea ei(el i-a spus ca este o imputernicire pentru renovarea casei)

Asta imi suna a dol...

titlul de proprietate asupra imobilului nu era pe numele bunicii,si ea nu avea certificat de mostenitor).

Asta mi se pare partea esentiala. Cum putea sa vanda daca nu avea titlu de proprietate (adica succesiunea dezbatuta)? In ce an s-a facut vanzarea asta? E foarte important pentru ca de ceva vreme notarii au obligatia de a solicita extras de carte funciara si nu pot autentifica acte care nu emana de la proprretarul inscris in CF.
Vanzarea s-a facut in 20 ianuarie 2006.Titlul a fost eliberat in 2001 pe numele mamei bunicii(care a depus actele la primarie) procesul verbal de eliberare a fost semnat de bunica mea(strabunica decedase).Presupun ca in baza acelui act(procesul verbal de punere in posesie) s-a facut vanzarea! altfel nu imi explic,impozitul pe casa sei extrasul de la cartea funciara arata ca bunica mea nu a fost niciodata proprietara acolo,doar mama ei si acum nepotul bunicii! Se poate asa ceva?In legatura cu notarii am inteles ca e suficient o declaratie pe propria raspundere ca mosteneste casa si poate sa o vanda!
Astept un raspuns ,va multumesc!
Pai, cred ca problema cea mai dificila (fara sa intram in discutii legate de dreptul material) este dovada. Doar prin declaratia bunicii tale, care este si parte in proces (deci nu poate fi martor), sau mai exista si alte mijloace de proba???
Pai, cred ca problema cea mai dificila (fara sa intram in discutii legate de dreptul material) este dovada. Doar prin declaratia bunicii tale, care este si parte in proces (deci nu poate fi martor), sau mai exista si alte mijloace de proba???
Declaratia aceea e singuara de la dosar,bunica e singura mostenitoare(dar fara acte),nu s-a deschis succesiunea dupa nici unul dintre parintii bunicii,cu toate ca erau mai multe probleme(imobilul era impartit in 3 bucati).S-a pus si problema sumei de vanzare care este de 6000 euro,la care avocatul nepotului a spus ca locuinta era nelocuibila si asa au trecut si peste acest aspect! In concluzie dosarul respectiv este format din :actul de vanzare cumparare si declaratia pe propria raspundere a bunicii( cum ca e unica mostenitoare a persoanei a carei nume e pe titlul de proprietate).Asadar,ce credeti se mai poate face ceva sau bunica sa se dea batuta si sa paraseasca casa?

Alte discuții în legătură

Acte necesare vanzare-cumparare casa autogeneral autogeneral Buna ziua. Am o mare rugaminte : In curand, voi cumpara o casa la tara. Ideea e ca nu stiu deloc la ce sa ma astept si nici ce acte sa cer de la vanzator, ca ... (vezi toată discuția)
Cadastru si intabulare cu problema erik erik Buna ziua, Ma confrunt cu urmatoarea problema: bunicul detine o casa prin certificat de mostenitor (casa a fost a parintilor lui: mama buna si tatal ... (vezi toată discuția)
Mostenire,fara titlu de proprietate laurasicoe laurasicoe Buna ziua,am si eu o problema la care nu reusesc sa- i dau de capat.In 1991 bunica mea a depus la primarie actele pentru obtinerea titlului de proprietate ... (vezi toată discuția)