buna seara.
in cursul cercetarii judecatoresti,persoana fiind arestata,ce putem cere(cu mai multe sanse de reusita)obligatia de a nu parasi localitatea sau eliberarea sub control judiciar?in ce ordine,de cate ori,in ce perioada de timp?
multumesc
Se pot cere ambele.
Obligarea de a nu parasi localitate este o masura preventiva si se poate cere
oricand inlocuirea arestarii preventive cu obligarea de anu parasi localitatea sau
tara.
Este bine sa se formuleze si cerere de liberare sub control judiciar.
Pai daca este in cursul judecatii si este si arestat nu are avocat? Dumnealui ce zice!? Pentru ce fapta este judecat? Oricum, puteti cere liberarea provizorie (pe cautiune sau sub control judiciar), dar cu conditia ca fapta pentru care este cercetat sa nu depaseasca 18 ani inchisoare. Puteti cere si revocarea, pe 139 C.p.p dar este mai greu in acest caz. In plus la revocare nici nu aveti cale e atac, pe cand la liberare provizorie aveti recurs la incheiere.
Succes!
Daca judecatorul fondului doreste sa fiti judecat in continuare in libertate, va va libera sub control si nu va revoca arestarea pentru ca liberarea e mai dura, de fapt e un arest mai bland. Insa depinde de stadiul procesului, probele administrate pana in momentul respectiv si chiar de fapta comisa, desi nu ar trebui
Avocatul dvs. trebuie sa decida.
Din punctul meu de vedere liberarea pe cautiune imi pare cea mai serioasa cerere...daca legea o permite...in cazul dvs.
"cerere judiciara"
Bya88
Buna seara!
Astazi fratele meu a avut recurs pe o prelungire de mandat,care a fost respins dar ni s-a spus ca poate depune in aceeasta seara o cerere ... (vezi toată discuția)