avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 768 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensie pentru incapacitate temporara de munca
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensie pentru incapacitate temporara de munca

Bunsa seara .In 2006 am avut un accident auto in urma caruia am intrat in PENSIE de INCAPACITATE de MUNCA de gradul 2 pe o perioada de 2 anii.Dupa aceea in gradul 3 urmatorii 2 anii,fiind acum in gradul 3.Inaintea accidentului vechimea mea pe cartea de munca totala era de aprox. 4 anii .Rog pe cineva sa-mi spuna ce se intimpla cu acestii 4 anii de pensionare ai mei.Mentionez ca am 32 de anii si nu stiu daca se trec undeva ca si vechime sau vreo alta forma.Multumesc Anticipat.

MUNCA
Cel mai recent răspuns: Dorina Tarcea , Consultant resurse umane 08:24, 2 Noiembrie 2010
Va redau din L19/2000:
ART. 38
(1) In sistemul public se asimileaza stagiului de cotizare si perioadele necontributive, denumite in continuare perioade asimilate, in care asiguratul:
a) a beneficiat sau beneficiaza de drepturi de asigurari sociale, cu exceptia celor prevazute la art. 40 lit. a)-c) si e)

La art ART. 40 este prevazut:
In sistemul public se acorda urmatoarele categorii de pensii:
a) pensia pentru limita de varsta;
b) pensia anticipata;
c) pensia anticipata partiala;
d) pensia de invaliditate;
e) pensia de urmas

Deci pensia de invaliditate este perioada asimilata stagiului de cotizare .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul vechime/cotizare ContSters42601 ContSters42601 Perioada pensionarii de invaliditate gr 2 ,este considerata ca vechime sau stadiu de cotizare ? Cum se face acest calcul?Spre exemplu la 10 ani pensieonare ... (vezi toată discuția)
Informare pensie anticipata adrianamario adrianamario Sunt nascuta pe data de 19.06.1958 sex feminin.Sunt inginer cu o vechime in munca de 28 ani si 5 ani de facultate. Cand pot iesi la pensie anticitat. (vezi toată discuția)
Pensia de invaliditate constituie stagiu? aciuflorica aciuflorica sunt in pensie de invaliditate gradul 3 si as dori sa imi raspundeti daca aceasta se considera vechime in munca indiferent de gradul in care sunt ... (vezi toată discuția)